Milyen szín áll neked jól?

Milyen szín áll neked jól?

Egy színtanácsadás drága móka, az alábbiak segítségével magad is egész jól meg tudod állapítani, milyen színű ruhákat viselj, és mit inkább ne. A színtanácsadók módszere se más, mint amit leírunk. A józan ész, és az ösztönök vezessenek!

Nem mindenkinek a vérében van az az ösztön, vagy érzék, fene tudja mi, hogy képes saját magát objektíven értékelni, ők nem azok, akiknek sohase kellett azon matekozni, melyik pólót vegyék le a vállfáról. Attól még szeretnének jól kinézni.

Minden színből van neked megfelelő árnyalat

Árnyalat: Más árnyalat=más szín, például a levendulalila egy árnyalata a lilának. 

Tónus: A színek különböző világossági és sötétségi foka. Ugyanaz a szín, csak sötét és világos.

Telítettség: A színek fekete és fehér tartalma. Közérthetőn szürkésebb, vagy pasztelesebb. 

Természetes fénnyel dolgozz!

A játékot semmiképpen se mesterséges fénynél, pláne neonnál játszd, mert félrevezet a különböző világítások eltérő árnyalata, mert bizony nekik is van ilyen.

Ne legyél sminkben, vagy legyél

Hacsak nem vakolod magad mindig, és nagyon alaposan, akkor ne. Ha erősen sminkelsz mindig, akkor bizony válaszd ahhoz a színeket, hiszen az durván bekavar. Azt azért tudd, hogy ebben az esetben a sminknek áll majd jól a szín, nem neked.

A folyamat

Beszélj össze barátnőkkel, mindenki zsákoljon össze annyi NEM MINTÁS, EGYSZÍNŰ felsőt, kendőt, textilt, papírlapot, amennyit tud, és jöjjetek össze. Szerezzetek egy Pantone skálát (festékbolt, grafikusok) mert azzal tudod majd meghatározni pontosan a színt, ami tetszik.

Nagyon ne rúgjatok be. 

Tegyétek a semleges arckifejezéssel, elengedett izmokkal megtartott arcodhoz a színeket és legyetek őszinték. Szuperül fog működni, esküszöm, még a leggyengébb vizuális képességekkel rendelkező emberek is látják a különbséget, de ha többen vannak, végképp el tudják dönteni mi az igaz és mi a hamis.

Az a színed, amitől mindenki elájul. Ezt határozd meg a Pantone skála segítségével. Jegyezd meg, és felejts el minden mást. Így még spórolni is tudsz, mert nem fogsz ugyan gyönyörű, ám előnytelen színű ruhákat vásárolni soha többé. 

A személyiséged dönt

Én például utálom a sárgát, eszem ágában sincs viselni, pedig van egy ajándékba kapott aláöltözőm, ami kicsit zöldes árnyalatú citromsárga, és tökéletesen áll, az egyik legjobb szín, amiben járhatnék, de annyira vibrál, és olyan sok, amiben kényelmetlenül érzem magam, ezért nem is viselem. Ugyanez a piros egy árnyalata, tökéletes, van is pólóm, ruhám, mégse kerülnek elő soha a szekrényből.

Ezzel feltétlenül számolj, nem mindent kell szeretni, ami jól áll.

 

 

 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.03.20

Itt a harisnyaszezon, mutatjuk, mit vegyél fel!

Bár a harisnyák is rettenetesen drágák lettek, és ezekből esély sincs használt termékek beszerzésére, mégis ez egy költséghatékony módja a tavaszi ruhatár felfrissítésének. Az idei trendek ráadásul szépek és látványosak.