Szexi boasál készítése szempillafonalból

Szexi boasál készítése szempillafonalból

Akár kézzel is egy óra alatt össze lehet rakni ezt a látványos és meleg sálat. 

Alapanyag
  • 70 dkg-1 kg szempillafonal 
Elkészítés

A fonalat a képen a piros vonallal ábrázolt módon kell feltekerni és középen keresztben végigvarrni. Cikkcakk öltéssel varrtam és többször mentem oda-vissza és többször kellett a már levarrt fonalakra még fonalakat varrni, hogy elég dús legyen, de elég ezt a formát követni. 

Akinek nincs gépe, kézzel és egy erős cérnával ugyanúgy nekiállhat és összeöltheti a fonalat, működni fog úgy is, lehet még gyorsabb is kézzel. 

Géppel óvatosan, könnyen beletörik a tű egy ilyen munkába!

 

A levarrt sál szélein, a fonal visszakanyarodásánál végig hurkok lesznek, ezeket el kell vágni, úgy kapjuk a végső formát:

Csini: 

 

 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.

  • 2021.02.13

Idei cipődivat: az otthoni, a 90-es évek legalja és a lovaglócsizma

Idén a cipők harmonizálnak a ruhákkal, úgy fogunk az utcán mászkálni, ahogy még otthon is csak a rosszabb napjainkon szoktunk. Jó hír: ha maradtak cipőink az igen ronda kilencvenes évekből, az megint divatba jön, hogy tűnt volna el örökre.