Menő kötött sál tű nélkül, ügyetleneknek is

Menő kötött sál tű nélkül, ügyetleneknek is

2021 egyik új trendje a kötött holmi, ami ha szép drága, de sajnos akkor is drága ha gagyi, ezért tavaszig sokat fogunk foglalkozni a kézi kötéssel, hogy mindenki állati divatos legyen, hátha idén többet lehet mutogatni a szerkókat. 

A kiindulópont ez a strukturált sál, amit csak vagdosni kell, semmi egyéb:

A munkafolyamat

A bevágásokból keletkezett keresztirányú csíkokat az anyag egyik végéből elindulva egymás alá bújtatom.

Elsőt megemelem alábújtatom a másodikat, áthúzom. Megemelem a másodikat, alábújtatom a harmadikat, áthúzom. Egészen a sor végéig. 

A mozdulat:

 

Itt megvan videón is, ha a befotózott mozdulatok nem világosak. Ha itt a videó nem megy, ezen a linken biztosan megy.:

A sor végén az utolsó szemet rögzíteni kell, különben szétbomlik. Ezt a saját anyagából készített csíkkal a legegyszerűbb megoldani, át kell rajta fűzni. És így kell haladni soronként, egy irányba. 

 

 Ez lesz belőle. A szélén és az alján érintetlenül hagytam kb 2 cm anyagot, az bepöndörödve keretezi. 

 

 

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.