Kertészkedéshez muszáj kesztyűt venni, de milyet?

Kertészkedéshez muszáj kesztyűt venni, de milyet?

Hacsak nem nagyjából kitakaríthatatlan körmök és kiszáradt bőr a cél, aki konyhakertbe fog, muszáj kesztyűt vásárolnia a munkához. De milyen kesztyűt? Mutatjuk!

A cél egy tenyérrészen mártott szövött kesztyű. Ebbe nem izzadunk bele -annyira- nyáron sem, és mérsékelten mocskolódnak be az ujjaink.

Tenyérrészen mártott? He? 

Az. A kötött kesztyűre a tenyér és ujjrészen kerül egy vízhatlan réteg, a kesztyűből így lesz megfelelő védőfelszerelés a nedves mocsokban matatásra.

Érdemes nem kertész-, hanem tenyérre mártott szerelőkesztyűt keresni, 150 Forintért már simán lehet kapni tartós darabokat, akár tetszetős színben, például fekete, de kaphatók színesek is. Van pamut alapra mártott szerelőkesztyű is, az még kényelmesebb viselet. Aki az instán akar szerepelni a földtúró produkcióval, nyugodtan vegyen hússzor ennyiért kertészkesztyűt, ami azonos technológiára épül csak vicceskés mintás kivitelben. 

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.

  • 2021.11.12

Most kell trágyázni, mintha nem lenne holnap!

Legkésőbb most érdemes egy szép napos délután megcsinálni, mert bogarak már nincsenek, és még a talaj sincs rommá fagyva.