Kicsírázott a fokhagyma a kamrában, dobjam ki?

Kicsírázott a fokhagyma a kamrában, dobjam ki?

Ne.

A fokhagyma a kezdő kertész egyik legkedvesebb növénye, ráadásul a kész termés jól tárolható és olyan mennyiségben használjuk, hogy létjogosultságát sem kell magyarázni, ez biztosan nem rohad el az ágyásban. 

Kertész ismerős mesélte még régebben, a fokhagyma annyira hülyebiztos, hogy ő egyszer kipróbálta, fordítva -a csúcsos része lefelé- ledugva vajon képes-e kikelni és igen, kikelt és erős növény lett belőle. Ilyen szemétséget nem kéne elkövetni egy növénnyel sem, de egy korrekt ledugásnál alig kell neki sokkal több. 

A kicsírázott fokhagyma hajlamos a keseredésre, így fogyasztásra sajnos kevésbé alkalmas és a csírát mindenképpen el kell belőle távolítani, ami pedig macera, így érdemes inkább mikrokertészkedésbe fogni vele, akár sikerülhet is. 

Elég egy nagyobb cserép a napfényes ablakban, némi virágföld és a gerezdekre szedett fokhagymát -nem kell megpucolni!- meg lehet próbálni ledugni 2 centi mélyen a földbe, és meglocsolni, a földet nedvesen tartani és szépen beszélni hozzá.

Nekem ezek már elindultak a kinti ágyásban, aranyosak, reméljük a legjobbakat.

 

 

 

 

 

 

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.

  • 2021.11.12

Most kell trágyázni, mintha nem lenne holnap!

Legkésőbb most érdemes egy szép napos délután megcsinálni, mert bogarak már nincsenek, és még a talaj sincs rommá fagyva.