10 szuper és olcsó ajándék egy vegánnak

10 szuper és olcsó ajándék egy vegánnak

Húst eszel hússal, és tejtermékkel, nem érdekel a bolygó és a vegánok sem? Erre a tesód vegán lett? Kihúztad a vegán kollégát? Mutatunk pár értelmes és olcsó ajándékot, amivel örömet szerzel neki. A listában külön jeleztük a ténés (teljes értékű növényi étrend) ajándékokat is, ez az étrend csak feldolgozatlan növényi alapanyagokból dolgozik (pl olajat sem használnak). A receptek mindenmentesek is, így mindenmenteskéknek is jó ajándékok, sőt, sikerült jóval 5000 Forint alatt maradni. Van 90%-ban vegán-téné kolléga, ezt mind imádná. 

Menő olaj

Fontos, hogy hidegen sajtolt, és extra szűz legyen, és az még jobb, ha magyar gyártmány, pl mák, tökmag, napraforgó van hazai is. Ezekből már egy drogériában is találsz jókat, és biztosan megfelelnek egy környezettudatos vegán ízlésének. Ez a Biopont napraforgóolaj hiperekben, drogériákban is kapható, 2000 Forint alatt van, és sokoldalú, izgalmas alapanyag.:

Botmixer (ez téné is)

Mindig jól jön, mert mindig hamar leég.

Extrás rizs (ez téné is)

Delikátüzletekben válogathatsz a különleges rizsek között, a világ tetejeként számon tartott Acquarello is csak 2900 Ft fél kiló, ami ajándéknak baráti összeg. A konyhában tájékozott, és igényes felhasználónak jó ajándék, főleg ha szereti, és érti a rizottót, mert ez a rizs arra való.

Extrás liszt (ez téné is)

Például egy különleges bio polenta, mint ez a Buono-tól, 3000 Forintból kijössz vele. 

Extrás olívabogyó, articsóka, szárított paradicsom

Delikátüzletekben találsz különleges minőségű, szépen csomagolt termékeket.

Fűszerek

Akármennyi. Rakd szépen üvegbe, vagy vegyél különleges minőséget delikátüzletben, azok szépen csomagoltak. 

Egy jó harissza

Ez a rózsa harissza a kedvencem. 

Gusztán tálalt olajos mag (ez téné is)

Bár sok vegán és ténés kesuzik, de aki igazán környezettudatos, hazai, vagy legalább európai terméket választ, ezért keress hazai magot, pl. törökmogyoró, mandula, dió, mák, tökmag. Online piacterek tele vannak ősszel, kis tételben, saját terményt hirdető magánszemélyekkel.

Ha nagyon jólértesült akarsz lenni, vegyél egy kis guszta csomag piemonti mogyorót, 3500 Ft, jó drága, de ajándéknak korrekt ár, és egy csoda.:

Készíts teljes értékű növényi szeletet, tedd guszta üvegbe, vagy fémdobozba

Tessék. recept, teljesen ügyetleneknek is menni fog:

Darált egész mandulát keverj ki mogyoróvajjal és durvára vágott mazsolával, olyan arányban, hogy neked is finom és formázható legyen. Sózd, ízesítsd őrölt fahéjjal. Formázz belőle korongokat, hempergesd szilánkokra vágott mandulába, tedd üvegbe, zárd le, és tárold a hűtőszekrényben átadásig, de 1-2 napnál tovább ne.

Joghurtkultúra

Mivel a növényi alapú, fermentált termékek komikusan drágák, sok vegán készíti ezeket otthon, oltókultúra viszont mindenképpen szükséges. Itt találsz, 1-2000 Ft, tedd csinos kis befőttesüvegbe, és a leírást mellékeld.

+1, picit drágább: tematikus szakácskönyv (ez téné is)

Például Beh Mariann A kert konyhája egy esztétikai csoda, és ez is 6000 Forint alatt marad. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.07.29

Egy nagymama házirendje, amivel nálad is rend lesz

Tiszta udvar, rendes ház, de rendes lakás, boldog otthon!

  • 2022.04.29

Hogyan mossam ki a csomózott kötőféket?

Ha olyan ostoba, vagy olyan kiváló ízlésű vagy, mint én, és a sötét színű lovadra világos csomózottat használsz, egy napon ott állsz egy nagyon undorító csomó kötéllel, amin a mosógép nem segít. Valami más igen.