Filléres, királyi arckrém akár ajándékba is

Filléres, királyi arckrém akár ajándékba is

Idézzük kollégánk.:

Mindenre allergiás, nagyon érzékeny, ekcémára nagyon hajlamos, gyulladékony bőröm van, ami ráadásul rettenet száraz is, azaz egy sima vizes arcmosás után is nagyon húzódik, szóval kenni mindig kellett valamivel, ha nem akartam, hogy kipirosodva repedezzen. Így hát elég korán nekifogtam a kísérletezésnek, hogy mi az, amitől nincs allergiás reakció, és nem is húzódik és persze eljutottam a steril hipoallergén gyógyszertári krémekig, amik annyit csináltak, hogy horror áron hidratáltak, de kb semmire nem voltak elegek azok a tégelyek és mivel a hipoallergén jellegre mentek rá, így pl. öregedésgátló hatóanyag sem volt bennük semmi, csak emulgeált zsíros víz.

Közben rájöttem, hogy azért én is ráncosodni fogok, ilyen fehér, vékony bőrrel meg különösen gyorsan, uh kikísérleteztem a következő cuccot:

  • shea vaj 400 gramm
  • E-vitamin olaj 10 ml
  • A-vitamin olaj 5 ml
  • Bisabolol (kamilla hatóanyaga) 5 ml

Az egészet összekeverve egy rettenet zsíros krémhez jutunk, amit csak este szoktam föltenni fürdés után arcra, nyakra és mivel hipoallergén, szemkörnyékre is úgy, hogy nem spórolok vele.

Az eredmény az, hogy gyakorlatilag alig ráncosodom, és alig kell utánkenni reggel/napközben, nem húzódik a bőröm. Sokáig tartott, amíg eljutottam idáig, de most pár éve így gyakorlatilag napi 10-20 forintból megvan az arcápolás, kb. egy évre elég nagyon bőségesen használva az egész cucc, naturkence.hu-ról szoktam rendelni az alapanyagokat.

Részletekben szoktam bekeverni, nem egyszerre az egészet, kb. ezeket az arányokat tartva. SPF-es izét sem használok, mert a shea vajnak eleve van egy SPF 5-7-es fényvédelme. Hát így :D 

 

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.07.29

Egy nagymama házirendje, amivel nálad is rend lesz

Tiszta udvar, rendes ház, de rendes lakás, boldog otthon!

  • 2022.04.29

Hogyan mossam ki a csomózott kötőféket?

Ha olyan ostoba, vagy olyan kiváló ízlésű vagy, mint én, és a sötét színű lovadra világos csomózottat használsz, egy napon ott állsz egy nagyon undorító csomó kötéllel, amin a mosógép nem segít. Valami más igen.