Megmenthető egy büdösre berohadt hűtő?

Megmenthető egy büdösre berohadt hűtő?

Úgy alakult az elmúlt egy év, hogy egy ingatlanban és egy lakóbuszban is rendkívül drága mulatság lett volna kihajítani a bebüdösödött hűtőszekrényt, ezért volt lehetőség kísérletezni. A bebüdösödött nem azt jelenti, amikor bent marad egy hétvégére a pacalpörkölt, hanem az azt hittem te kipakoltad a fagyasztót én meg nem értem miért van kihúzva egy éve miért nem dugtad vissza mert azt hittem üres helyzetről van szó, sok nyers hússal kiegészítve.

Először is dobd ki

Használt, régi, sokat fogyasztó, pár tízezer forintos hűtőszekrényért nem érdemes megküzdeni. 

Első kör rossz lesz

Az egész folyamatra érvényes, aki takarítja a hűtőt, utána jó eséllyel undorodni fog tőle és nem fogja jó szívvel belerakni még a légmentesen lezárt élelmiszert sem.

Hosszú szárú, erős gumikesztyű, védőszemüveg, rendes légszűrős maszk, ha van rá lehetőség szabadtér és papírtörlővel a finomságokat át kell forgatni egy erős zsákba és messzire vinni.

A nagyját slaggal, legjobb esetben nagynyomású mosóval kicsapatni, majd meleg vízzel és hipóval kimosni.

A szagtalanítás

Sajnos ott leszünk, hogy a hűtő a két flakon hipó belocsolása után ugyan teljesen sterkónak néz ki, minden rejtett kis sarka ki van suvickolva a hipós szivaccsal, ezerszer kiöblítve, ráment a délelőtt, mégis büdös. Elkerülhetetlen, így lesz. A kávézacc, szódabikarbóna, ecet erejű termékeket ugorjuk át, ez nem az a kategória. 

Talán segít

A hipós takarítás után, egy alapos átmosást követően az alábbi vegyszerekkel lehet próbálkozni, először azzal, ami van otthon. Mindegyik enyhít a bűzön, egyes esetekben működhetnek. Fontos, ne keverjük ezeket se egymással, se hipóval, és ha az egyik szer nem működik, alapos lemosás után szabad csak beönteni a másikat.:

  • Hidrogén-peroxid

Gyógyszertárban kapható, kikeverés után gumikesztyűvel, védőszemüvegben lehet használni. 

  • Alkohol
  • Ablaktisztító folyadékok
Minden fejben dől el

Aki a hűtőt takarította, annak örökre bűzös lesz, így a szagtalanítás során érdemes külső kontrollt kérni.

 

 

 

 

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.07.29

Egy nagymama házirendje, amivel nálad is rend lesz

Tiszta udvar, rendes ház, de rendes lakás, boldog otthon!

  • 2022.04.29

Hogyan mossam ki a csomózott kötőféket?

Ha olyan ostoba, vagy olyan kiváló ízlésű vagy, mint én, és a sötét színű lovadra világos csomózottat használsz, egy napon ott állsz egy nagyon undorító csomó kötéllel, amin a mosógép nem segít. Valami más igen.