Miért jó ajándék a kisautó még mindig?

Miért jó ajándék a kisautó még mindig?

A kisautók érzelmi, fizikai és szociális képességeket fejlesztenek, olcsók és tartósak.

Már maga a játék rendkívül fontos a gyerekek fejlődésében, nincs még egy tevékenység, ami ilyen mértékben fejlesztené a térérzékelést, a szociális és kommunikációs képességeket, és a beszédet, mint a játék - mondja Jeffrey Goldstein gyerekpszichológus, az utrechti egyetem professzora. Játék során fejlődnek a finommotoros képességek is, és ebben a kisautók nagyon jók. "A kisautók tologatása egy jó példa a játék során fejlődő finommotoros képességekre"- idézzük szintén a professzort.

A gyerekek egy kézi erőtől guruló autóval megtanulják, mennyire kell nyomni, hogy az mekkora sebességgel és milyen irányba mozogjon. Az autókba ki-, és bepakolt emberkék is erre a területre hatnak. A következő lépcsőfok, amikor a gyerek, vagy gyerekek már forgalmat építenek a kisautókból, az a kognitív képességeket fejleszti. 

A gyerekeknek rendkívül fontos a változatosság, és a kisautók a számtalan különböző modellel ezt is képesek megadni nekik. A játékautók segítenek megérteni a STEM (tudomány, technológia, mérnöki tudomány és matematika) területeket, állítja Dr. J. Alison Bryant, a játékipari fejlesztő PlayScience vezetője. Erre jó példa, amikor maguktól rájönnek, hogy a különböző súlyú tárgyak máshogy viselkednek egy rámpán.

A kisautók a gyerekek autóvezetés utáni vágyát is kielégítik.

Úgyhogy vegyetek karácsonyra nettó kisautókat a gyerekeknek!

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.07.29

Egy nagymama házirendje, amivel nálad is rend lesz

Tiszta udvar, rendes ház, de rendes lakás, boldog otthon!

  • 2022.04.29

Hogyan mossam ki a csomózott kötőféket?

Ha olyan ostoba, vagy olyan kiváló ízlésű vagy, mint én, és a sötét színű lovadra világos csomózottat használsz, egy napon ott állsz egy nagyon undorító csomó kötéllel, amin a mosógép nem segít. Valami más igen.