Mit NE vegyél, ha környezettudatosan akarsz karácsonyozni?

Mit NE vegyél, ha környezettudatosan akarsz karácsonyozni?

Tippek, amikkel te is jól jársz, nem csak a cuki fókagyerekek.

Csak Angliában 140 000 tonna szemét marad a kicsomagolt, kidobozolt, mindenféle hungarocellből és műanyag csomagolásaikból kiszabadított karácsonyi ajándékok után, és több, mint 21 millióan kapnak legalább egy fölösleges ajándékot. Ugyanott 4 millió adag karácsonyi menü megy a kukába, ami 263 000 pulykát jelent. 263 000 életet.

Tehetsz ellene, és közben még te is jól jársz.

Aranyos filléres szaizék olcsón

Több áruház már kifejezetten ráállt az olcsó szemét terítésére, hát köszi. Ki fogod dobni a műanyag díszecskét, asztalra való dolgocskát, baromságot, mindet. Ha kényszeresen dekorálós lélek vagy, keresd a természetes, vagy újrahasznosított megoldásokat, ne dőlj be a párezer forintos távolkeleti szemétnek, inkább vegyél magadnak azon a pénzen egy kávét, Unicumot, teát, amit iszol és idd meg békében.

Itt találsz tippeket természetes dekorációra, vagy vegyél használt és értékálló termékeket és akkor kevesebb konténerhajó indul neki jövőre, hogy szennyezzék a légkört, elárasszák az óceánokat olajjal, az otthonunkat pedig műanyag szeméttel, ami aztán a végén visszakerül az óceánba.

Túlcsomagolt termékek

Alapjaiban kell megreformálni a szokásaid, minden műanyag díszdobozos szemetet, agyoncsomagolt dobozos, hungarocelles, tasakos, bubifóliás szemetet elfelejteni. 

Túl sok élelmiszer

Nem kell többet főzni, mint ahány vendég jön, elég egyszerű, pláne mert ilyenkor a maradék se túl kelendő, mindenki megy másnap is valahova, az étel meg a szemétbe.

Csomagoló termékek

Ne csomagolj, ha nem bírod ki, csomagolj papírba, újságpapírba, papírfüles! papírszatyorba.

Külföldről rendelt termékek

A szállítás is terheli a környezetet, ráadásul az ilyen termék garantáltan be van csomagolva. 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.07.29

Egy nagymama házirendje, amivel nálad is rend lesz

Tiszta udvar, rendes ház, de rendes lakás, boldog otthon!

  • 2022.04.29

Hogyan mossam ki a csomózott kötőféket?

Ha olyan ostoba, vagy olyan kiváló ízlésű vagy, mint én, és a sötét színű lovadra világos csomózottat használsz, egy napon ott állsz egy nagyon undorító csomó kötéllel, amin a mosógép nem segít. Valami más igen.