Mutatjuk mire jó az üres italosdoboz!

Mutatjuk mire jó az üres italosdoboz!

A Tetra Pak jellegű csomagolásokat, legyen az tejes, gyümölcsös, növényi italos, akármilyenes, elég nyűgös újrahasznosítani, cserébe zseniális új funkciót kaphatnak a háztartásban. 

Fagyasztód van?

Örök kérdés a fagyasztóba pakolt élelmiszerek csomagolása. A zacskó környezetszennyező és a beletekert termék hamar oxidálódik, undorító íze lesz. A vákuumfólia jól működik, de környezetszennyező. A befőttes üveggel sokféle terméket el lehet rakni, végtelenségig újrahasznosítható, de nem gazdaságos a térkihasználás.

Az italosdoboz elmosva kiválóan működik minden pürés, kisdarabos, folyékony termék fagyasztásához, lényegében bármit lehet benne fagyasztani, ami befér a száján. Aztán elég rácsavarni a kupakot, feliratozni és működik.

A nem csavaros, hanem kivágós dobozt is meg lehet hekkelni, fent kivágni, megtömni, erős ragasztószalaggal zárni, sajnos itt meg a ragasztószalagot pocsékoljuk, ez azért nem annyira egyértelműen zseniális trükk. 

Kiolvasztás a hűtőszekrényben és a felolvadt terméket ki lehet ott önteni ahol beöntöttük, vagy ha fagyottan kell, a dobozt le lehet vágni és akkor kidobni a szelektívbe. 

Ha eldobod

Érdeklődj a helyi újrahasznosító szolgálatnál, mert ami biztos, hogy a kupak a műanyagba megy, de a doboz nem mindenhol ugyanoda. 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.07.29

Egy nagymama házirendje, amivel nálad is rend lesz

Tiszta udvar, rendes ház, de rendes lakás, boldog otthon!

  • 2022.04.29

Hogyan mossam ki a csomózott kötőféket?

Ha olyan ostoba, vagy olyan kiváló ízlésű vagy, mint én, és a sötét színű lovadra világos csomózottat használsz, egy napon ott állsz egy nagyon undorító csomó kötéllel, amin a mosógép nem segít. Valami más igen.