A nagy bolhanyakörv-hekkelés

A nagy bolhanyakörv-hekkelés

Amikor két kisméretű kutyánk lett, rögtön lelkesen megvettem nekik a fejenkét egy darab, kisméretű kutyákra való bolhanyakörvet jó sok pénzért, egészen addig, amíg nem jöttem rá, hogy a nagyobbik méret elég a kettőre.

Egy pisztolytáska gombbal oldottam meg a záródást, ez gusztusos, tartós és biztonságos is, bármi más megteszi, az fontos, hogy tartson, de erős rángatásra mindenképpen engedjen a nyakörv.

 

A patentoláshoz a nyakörvet méretre vágtam (leesett elég sok, kár, hogy nincs macskánk), bújtatós felét rendeltetésszerűen felraktam az egyik kutyára.

A másik szíjat mindkét végén kilyukasztottam, az egyik lyukba belecsavartam a pisztolytáska rögzítő csavarját, a másikba pedig belenyomtam a gombot.

Állatorvos látta mit művelek, 5 éve így oldjuk meg, működik. Egészen pici kutyák esetében külön megkérdezném a dokit, nehogy sok legyen a hatóanyag, a mi esetünkben kimértem, nagyjából ott vagyunk, mint két kicsi méretű nyakörv használatával. 

Pisztolytáska gomb bőrkellékeseknél kapható.

Fontos, mindenképpen használjatok valamit kullancsok ellen, nagy rohadékok, és már szezonálisnak sem mondható a jelenlétük, télen-nyáron veszélyt jelentenek a jószágra, városi környezetben is, nem csak az erdőben. 

  • 2022.03.11

A világ egyik legértékesebb lova kijutott Ukrajnából

Mindent elárasztanak a gazdáik ölében Ukrajnát elhagyó kutyák és cicák, miközben egy élő legendáért és rendkívüli tenyészértékű lóért eddig izgult a lovasvilág. A The Horse Magazine értesülései szerint az ukrán tulajdonban lévő Cornet Obolensky egy utódjával együtt tegnap lépték át a lengyel határt.

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.