Kell az a sok játék a kutyáknak?

Kell az a sok játék a kutyáknak?

Nem. Cikk vége. Ha mégis muszáj, elég egy jó. 

Minek a játék?

Arról ne feledkezzünk meg, hogy a játék végére kell egy gazda is, így ezek a termékek nem helyettesítik az embert, aki dobálja, rángatja a másik végüket.

Amire gazda nélkül is alkalmasak, az a kutya rágatása. Van, amelyik ész nélkül imád rágni, nekik simán jól esik, őket hagyjuk, akinek ilyen van, tudja miről beszélek, részvétem. A többi kutyának pótolja a természetes közegben csontokat tartalmazó táplálék elfogyasztásának élményét, mert rágni kell, a rágás egészséges a fogaknak, ínynek, állkapocsnak és ezt a tápos, pláne konzerves kutyák máshogy nem kapják meg. 

A gagyi veszélyei

A vékony kis latex termékeket a kutya pár perc alatt szétkapja, megy a szemétbe, vehetjük a másikat. Irgalmatlan mennyiségű műanyag szemét kerül így a kukába, a semmiért, hiszen Magyarországon 2,5 millió kutya él. Akit nem érdekel a környezet, legalább a pénztárcájára gondoljon, az évi tíz gumicsirkéből simán kapni olyan kutyarágókát ami a kutya egész életét végigkíséri. 

Ráadásul amit szét tud rágni, azt le is nyelheti, egy elpusztult kutya, vagy műtét pedig évi tíz gumicsirkénél is nagyobb veszteség. 

Hogyan ismerni fel a tartós kutyajátékot?

A minőségi, prémium és hasonló jelzőket hagyjuk. Kérdezzünk meg terriereseket, mit nem rágott szét a pitbull, vagy a Jack Russell. Lehet személyesen, vagy fórumokon is kérdezni, biztosan segítenek és ha valaki, ők tudják. 

Pro tippek rágókához:

  • A megfelelő rágóka éppenhogy befér a kutya kinyitott szájába. Ha pici, hatalmas nyomást tud a kutya kifejteni a játékon, ami még a legjobb játékok használati idejét is lerövidíti. Ráadásul van az a hülye kutya, amelyik a nem elég nagy játékot megpróbálhatja lenyelni, ismerek egyet közelről, biztosan nem egyedi eset. 
  • Érdemes olyan kialakítást venni, amibe lehet akármi szárazat, akár kenyér sarkát gyömöszölni, a kutya meglepően sokáig rá tud kattanni, a nem rágó egyedeket pedig motiválhatja a rágásra. Húst/tápot soha ne rakjunk ezekbe, irtó büdös lesz nagyon hamar és elég macerás kimosni. 
  • Ha a kutya megkezdte a rágóka egyik sarkát, sajnos kuka, ne kockáztassuk, hogy lenyel belőle egy nagyobb darabot.
Az ingyenes/olcsó megoldások
  • Kenderkötél. Barkácsboltokban kapható vastag súlyos kenderkötél egy csomóval megkötve kiváló húzd meg-ereszd meg segédeszköz és dobálható is. 
  • Rongyos, kiszelektált póló csomóra kötve. Nem elég tartós, de kidobásra ítélt ruháknak ad még pár hét hasznos munkát egy kis húzd meg-ereszd meg közben. 
  • Marha lábszárcsont. Sajnos koszol, ezért csak kültéri felhasználásra alkalmas. Levesből kivéve is jó, pár napig elvannak vele és még a Jack Russell osztag se tudja szétrágni.
  • Teniszlabda csak feltételesen jó. Akinek van teniszező ismerőse, kérje el tőle a leharcolt labdákat. Dobálni jó, rágni nem, mert a borítása nem fogbarát és könnyen le lehet róla rágni a szöszt, ráadásul belül szétrágható, ezért nem szabad kettesben hagyni a kutyával.
  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.03.11

A világ egyik legértékesebb lova kijutott Ukrajnából

Mindent elárasztanak a gazdáik ölében Ukrajnát elhagyó kutyák és cicák, miközben egy élő legendáért és rendkívüli tenyészértékű lóért eddig izgult a lovasvilág. A The Horse Magazine értesülései szerint az ukrán tulajdonban lévő Cornet Obolensky egy utódjával együtt tegnap lépték át a lengyel határt.

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.