Mindenki nyugodjon le, az EU nem tiltja be a levendulát!

Mindenki nyugodjon le, az EU nem tiltja be a levendulát!

Én még emlékszem a mákos gubán parázgatásra az Európai Unióhoz csatlakozás környékén, abból nem lett semmi, nyilván. Az egyes sajtótermékeken végigsöprő BetILtjA az EU A leVnedULát hír egy francia eredetű álhírre épülő marhaság, úgyhogy tisztába tesszük, mielőtt az ultrák elindulnak a francia levendulamezőkre nyújtogatni. 

Nem akarja betiltani, a linken a világos indoklás az EU tollából.

Az igaz, hogy egyes jogszabályok nem nemzeti, hanem Uniós szinten készülnek, így például az allergének feltüntetésének kötelezettsége is, amibe még egy gyártó, vagy fogyasztó se halt bele. Ez a szabályozás készül, ennek farvizén indult el a betiltós kamu. 

A levendula amúgy fantasztikus fűszer, itt mutatjuk, hogyan tudod használni.

 

 

 

 

 

  • 2022.03.11

A világ egyik legértékesebb lova kijutott Ukrajnából

Mindent elárasztanak a gazdáik ölében Ukrajnát elhagyó kutyák és cicák, miközben egy élő legendáért és rendkívüli tenyészértékű lóért eddig izgult a lovasvilág. A The Horse Magazine értesülései szerint az ukrán tulajdonban lévő Cornet Obolensky egy utódjával együtt tegnap lépték át a lengyel határt.

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.