Fess egyedi, dizájner kávéscsészét Valentin-napra!

Fess egyedi, dizájner kávéscsészét Valentin-napra!

Valentintől függetlenül is készíthetsz egy ilyen tárgyat, nem akkora vesződés, mint messziről gondolnád. Mutatunk egy teljesen fakezűeknek való megoldást, amit ügyesek továbbfejleszthetnek.

Kellékek
  • porcelánfesték
  • ecset
  • hőálló bögre vagy csésze, én fogtam egyet az itthoni sima fehérekből
  • víz

A bögrét zsírtalanítom és benedvesítem. A porcelánfesték égetés és száradás előtt könnyedén eltávolítható, így nyugodtan lehet vele kísérletezni.

A vizes bögrére ecsettel felviszek foltokban egy tálkában 1:1 arányban vízzel simára kevert porcelánfestéket, több színt akár. A bögre forgatásával engedem, hogy  a festékek dolgozzanak helyettem, fantasztikus mintákat fognak kialakítani.

Amikor a festék már nem mozog a tárgy forgatására, egy nedves szivaccsal körbetörlöm az élét és hagyom teljesen kiszáradni, itt akár abba is lehet hagyni a festést, készen van az egyedi, szépséges tárgy. Ez itt a forgatás után fejjel lefelé száradt így a festék kicsit arra mozdulva rögzült.

Aki akar ezek után akár szöveget, vagy ábrákat is festhet a felületre. Száradás után még sérülékeny a festék, de finom kézzel új vonalakat, pöttyöket lehet rá festeni minden probléma nélkül.

Amikor végeztem, a festék használati utasításának megfelelően kiégetem. Fontos, égetéshez mindig a hideg sütőben kezdjük el a folyamatot, úgy kisebb a törés valószínűsége.

 

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.02.04

Miért készíts látványtervet, mielőtt megveszed a bútorokat?

Még a népesség elenyésző százalékát kitevő, térlátással és erős vizuális képzelőerővel rendelkező személyeknek is szükségük van pontos tervekre, mielőtt kiderül, az a kád, nem az a kád, és a piros csempe iszonyatosan undorítóan néz ki az egész fürdőben.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.