Filléres és menő ajándékok: kép merített papírból

Filléres és menő ajándékok: kép merített papírból

Merített papírt mindenki tud készíteni, és meríteni se kell hozzá, mutatunk egy háztáji megoldást, amivel bárki, különleges eszközök nélkül is belefoghat. 

A merített papír onnan kapta a nevét, hogy a vízzel kikevert papírmasszából egy keretre feszített szita segítségével kimerítik a lapra valót. Így lehet nekifogni keretre feszített szita nélkül, mert az nem mindig van otthon. 

Kellékek:

  • kidobásra ítélt számlalevelek, papírok
  • nagy, sima aljú tálca
  • botmixer
  • törölköző
  • A tálcánál nagyobb, műszálas, erős szövet, lehet nejlonsál is, nem lesz baja a művelettől

A papírt egy éjszakára vízben beáztatom, másnap botmixerrel teljesen simára turmixolom. Legyen könnyen formázthatóan pépes állagú.

A törölközőt a tálcánál nagyobbra hajtogatom, beborítom a szövettel, ráigazgatok egy réteg papírmasszát, ne legyen nagyon egyenetlen. A tálcát rárakom és jól lenyomom, igyekszem átnyomni minél több vizet a törölközőbe.

A szövetet a frissen elkészített papírommal együtt leveszem a törülközőről, meleg helyen hagyom megszáradni. Még nedvesen belenyomott tintás, préselt levéllel képet is lehet készíteni belőle azon melegében a kilencvenes évek retro jegyében. 

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.17

Ajtók felújításának és cseréjének költségei

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet. A végén a kisebb tételekből összeáll a lakásunkra nagyjából jól elköltött 6 millió.

  • 2021.02.13

Hogyan újítsam fel a fürdőszobát egymillióból?

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet.