Filléres és menő ajándékok: hajtogatva festett sál

Filléres és menő ajándékok: hajtogatva festett sál

Fél méter természetes szálból készült méteráru, vasalással rögzíthető textilfesték, egy vasaló, némi zsinór és egy kis türelem kell a következő sál elkészítéséhez. Mintás függöny, párna, lakástextil készítésére is kiváló technika és ajándékba is!

A sálat hosszában félbehajtom, levasalom, két hosszabbik oldalát a hajtásra illesztem és levasalom, így fog kinézni.:

A hajtogatást az alábbiak szerint végzem el, minél pontosabb a hajtogatás, annál pontosabb lesz a minta, én minden hajtást levasaltam, az segít. Minden hajtás után átfordítom az anyagot, a következő kép mindig a másik oldal mint az előző. A piros vonal a hajtásvonal. Az utolsó képen lévő hajtással eljutunk az első képre és a folyamat addig ismétlődik, amíg elfogy az alapanyag.:

A háromszöget két szalaggal rögzítem és éleit vasalással rögzíthető textilfestékbe nyomom. Szétbontom, megszárítom, vasalással rögzítem a festéket.

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.02.04

Miért készíts látványtervet, mielőtt megveszed a bútorokat?

Még a népesség elenyésző százalékát kitevő, térlátással és erős vizuális képzelőerővel rendelkező személyeknek is szükségük van pontos tervekre, mielőtt kiderül, az a kád, nem az a kád, és a piros csempe iszonyatosan undorítóan néz ki az egész fürdőben.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.