Finom csoda filléres tálcából

Finom csoda filléres tálcából

Lomipiacokon számtalan párszáz forintos tálcát lehet összeszedni, ezek általában csúnyák is, foltosak is. Ha jó a forma, a felületet egész szépen meg lehet segíteni a fürdőszobában is. 

Az nem mindig egyértelmű miből van egy ilyen tálca, nyilván ne a családi ezüstnek ugorjunk neki, hanem filléres alumíniumokról van szó elsősorban.

Fontos!

A háztartási sósav nem kölnivíz, használata során védőszemüveg, komoly gumikesztyű ajánlott és a folyadékot semmiképpen se öntsük a konyhai/fürdőszobai krómfelületekre, mert azt is megmarja. Érdemes a kész tálcát egy vízzel teli vödörbe rakni, ott leöblíteni és az így már felhígult oldatot a vécébe önteni. 

 

A mintát öntapadós fóliára rajzolom, kivágom. Amit leragasztok, ott nem fogja megmarni, amit nem ragasztok le, ott igen. Átlátszó fólia volt itthon, nem ajánlom, mert kevésbé látszik mit csinálunk.

 

Kikászítettem egy nagy vödör vizet. Akkora vödröt, amibe a munkadarab is kényelmesen belefér. A lefóliázott tálcát egy nagy tálcára helyeztem, és egy ecsettel hordtam fel rá a háztartási sósavat. Nem kell sok, finom rétegben is megmarja. Néha ránéztem, kicsit elegyengettem a savat egy ecsettel. 

Mivel finom mintát akartam, 2 órát hagytam ázni. Úgy sejtjük, inox a tálca, a művelet előtt finom papírral átcsiszoltam.

Amikor már láttam, hogy nekem megfelel az az árnyalat, amennyire megmarta a tálcát óvatosan a vödör vízbe csúsztattam, lemostam, a vizet leöntöttem, majd váltott vízben átmostam.

 

 

 

  • 2020.11.30

Karácsonyfadísz tobozból és kristályból

Tobozt az erdőből, kristályt a lomipiacrók vagy ezek online piactereiről, madzagot a rövidárusnál lehet hozzá kapni. Fájdalmasan egyszerű és csinos. 

  • 2020.11.30

Karácsonyfadísz tobozból és szalagból

Nagyon egyszerűen elkészíthető, filléres és kedves karácsonyfadísz. 

  • 2020.11.29

Karácsonyi dekor kidobásra ítélt nippből

Fillérekért lehet lomipiacokon -látogathatók!- és azok online felületein szarvasos, őzikés nippeket vásárolni, pár darab ilyen állatka és egy fehér szóróspér segítésgével kész is az asztalon a minőségi karácsonyi hangulat! A hibás, lepattant nippek végképp filléresek és erre a hasznosításra tökéletesen megfelelnek azok is, nem kell egy hibátlan Herendit megpocsíkolni.