Finom csoda filléres tálcából

Finom csoda filléres tálcából

Lomipiacokon számtalan párszáz forintos tálcát lehet összeszedni, ezek általában csúnyák is, foltosak is. Ha jó a forma, a felületet egész szépen meg lehet segíteni a fürdőszobában is. 

Az nem mindig egyértelmű miből van egy ilyen tálca, nyilván ne a családi ezüstnek ugorjunk neki, hanem filléres alumíniumokról van szó elsősorban.

Fontos!

A háztartási sósav nem kölnivíz, használata során védőszemüveg, komoly gumikesztyű ajánlott és a folyadékot semmiképpen se öntsük a konyhai/fürdőszobai krómfelületekre, mert azt is megmarja. Érdemes a kész tálcát egy vízzel teli vödörbe rakni, ott leöblíteni és az így már felhígult oldatot a vécébe önteni. 

 

A mintát öntapadós fóliára rajzolom, kivágom. Amit leragasztok, ott nem fogja megmarni, amit nem ragasztok le, ott igen. Átlátszó fólia volt itthon, nem ajánlom, mert kevésbé látszik mit csinálunk.

 

Kikászítettem egy nagy vödör vizet. Akkora vödröt, amibe a munkadarab is kényelmesen belefér. A lefóliázott tálcát egy nagy tálcára helyeztem, és egy ecsettel hordtam fel rá a háztartási sósavat. Nem kell sok, finom rétegben is megmarja. Néha ránéztem, kicsit elegyengettem a savat egy ecsettel. 

Mivel finom mintát akartam, 2 órát hagytam ázni. Úgy sejtjük, inox a tálca, a művelet előtt finom papírral átcsiszoltam.

Amikor már láttam, hogy nekem megfelel az az árnyalat, amennyire megmarta a tálcát óvatosan a vödör vízbe csúsztattam, lemostam, a vizet leöntöttem, majd váltott vízben átmostam.

 

 

 

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.02.04

Miért készíts látványtervet, mielőtt megveszed a bútorokat?

Még a népesség elenyésző százalékát kitevő, térlátással és erős vizuális képzelőerővel rendelkező személyeknek is szükségük van pontos tervekre, mielőtt kiderül, az a kád, nem az a kád, és a piros csempe iszonyatosan undorítóan néz ki az egész fürdőben.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.