Ronda fémtálca felújítása két fillérből

Ronda fémtálca felújítása két fillérből

Lomiban, félredobva kiváló formájú fémtálcákat lehet fillérekért, sőt, ingyen szerezni, sajnos ezeknek a felülete általában használhatatlanul karcos, vagy rondán fényes, esetleg pont matt. Nem baj, percek alatt szép szálcsiszolt darabot lehet belőlük készíteni. 

A szálcsiszolás íves darabok esetében a legegyszerűbb, mert az íven érzéssel haladva kellőképpen egyöntetű felületet tudunk kialakítani, míg egy szögletes darab sarkaiban el fogunk akadni és ott a mintázat is összekuszálódik. 

A videón követhető a mozdulat. 

  • 2020.11.30

Karácsonyfadísz tobozból és kristályból

Tobozt az erdőből, kristályt a lomipiacrók vagy ezek online piactereiről, madzagot a rövidárusnál lehet hozzá kapni. Fájdalmasan egyszerű és csinos. 

  • 2020.11.29

Karácsonyi dekor kidobásra ítélt nippből

Fillérekért lehet lomipiacokon -látogathatók!- és azok online felületein szarvasos, őzikés nippeket vásárolni, pár darab ilyen állatka és egy fehér szóróspér segítésgével kész is az asztalon a minőségi karácsonyi hangulat! A hibás, lepattant nippek végképp filléresek és erre a hasznosításra tökéletesen megfelelnek azok is, nem kell egy hibátlan Herendit megpocsíkolni. 

  • 2020.11.27

Filléres asztali karácsonyi dekoráció tobozokból

Folyamatosan mutatjuk az ötleteket a filléres, és környezettudatos karácsonyi dekorációkra, hogy ne költsetek túl sok műanyag szemétre.