Így kap új életet egy kopott Zsolnay tányér

Így kap új életet egy kopott Zsolnay tányér

Az indás Zsolnay tányérok formája örök klasszikus, az idők végezetéig tudunk velük tálalni, kivéve, ha csúnyán megkoptak a sok egymásra pakolástól, mosogatástól. Ezeket a kopott darabokat se kell eldobni, elég egy kis festék és mehetnek más helyiségekben megkezdeni az új életüket. 

A homokszórás

Ha telibe festjük, akár el is maradhat, bár kétségkívül egyenletesebb felületet és biztosabb tapadást biztosít, ha eltávolítjuk az ütött-kopott réteget. 

Alapozóval is le lehet festeni a tányért, akkor aztán végképp felesleges homokszórni.

Homokszórást, pláne ekkora tárgy esetében kedvező áron vállalnak erre szakosodott vállalkozók. 

  
A telibe fújás

Haladjunk lassan, körbe-körbe a szórósprével, így lesz egyenletes a felület. Matt lakkal lehet tovább fokozni a tartósságot, vagy a különleges hatást.

 
A kézi festés

Ez nehezebb pálya, de nem lehetetlen, aki érez magában kedvet, hát fessen akármit a tányérra, akár gyerekeket is rá lehet küldeni, hogy ajándékba tányért fessenek. A homokszórt felület vízbázisú festékekkel is megfesthető, majd a mű száradás után lakkozással rögzíthető. Vízbázisú festéket pedig bátran lehet gyerekek kezébe adni, ami az oldószeres szórósprékről nem mondható el. 

 

Ezek a tányérok így nem alkalmasak közvetlenül élelmiszer tárolására, hanem tányéralátétnek, ékszertartónak, kisebbeket poháralátétnek, szappantartónak, a mélyeket pedig virágcserepek alá tudjuk használni.  

  • 2021.03.03

Így készül kétezer forintból húszezres takaró

Súlyozott takaró projektünk folytatódik az elkészítéssel. 

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.17

Ajtók felújításának és cseréjének költségei

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet. A végén a kisebb tételekből összeáll a lakásunkra nagyjából jól elköltött 6 millió.