Olcsó és menő ajándék: színes kép préselt levelekből

Olcsó és menő ajándék: színes kép préselt levelekből

Egy házilag összepattintható képkeretet kell csupán megvásárolni - lakberendezési áruházakban lehet kapni- és kész az egyedi, és gyönyörűszép ajándék, vagy kép a saját falunkra. 

A gyűjtés

Muszáj most elvégezni, mert az elkövetkező hetekben gyönyörű színű levekhez juthatunk a zöldtől a sötétbarnáig, és ez a színgazdagság sokat fog segíteni egy szép kép elkészítésében. A levél ne legyen törékenyre száradva, felpöndörödve, mert azt már nem lehet lepréselni. Puha, rugalmas, sík leveleket kell gyűjteni. 

Ha a levelek vizesek, érdemes letörölni róluk a nedvességet. 

  
A préselés

Régi számlalevelek is megteszik itatósnak. Egy sík felületre 3-4 réteg számlalevelet terítek, rárakom egy rétegben, egymást nem! fedve a faleveleket, a tetejére is 3-4 réteg számlalevelet rakok.

Lesúlyozom egy sík felülettel (vágódeszkák szorosan egymás mellett például) és jól megpakolom könyvekkel. A leveleim elég nedvesek voltak így egy hétig voltak a présben.

 
A kép

Pár kör után arra megoldásra jutottam, hogy a képkeretet szétszedem, és közvetlenül a hátlapjára helyezett, azzal azonos méretűre vágott papírra dolgozok, így a legkényelmesebb.

Egy-egy pöttyel lehet ragasztani a leveleket, könnyebb dolgozni, bár így nincs korrigálási lehetőség, az meg néha jól jön, nekem is a sokadik kompozíció tetszett meg. 

Az üveget rányomom a kész képre, a keretből kilógó leveleket egy sniccerrel körbevágom, készen van.

Dinamikus felületeket lehet létrehozni a színek átgondolt felhelyezésével és a levelek egymás mögé dugdosásával. Kellemes szórakozás, egész rákaptam, nálunk sokan kapnak ilyen képet karácsonyra.

 

A minimalista szekció is érhet el sikereket, elég megtalálni azt az egy darab, gyönyörűen elszíneződött, hatalmas levelet -pl. platán- és azt odarakni egy szép papírra a képkeret közepébe, és boldog karácsonyt, szerintem az is szebb ajándék, mint egy kismillió darabban kinyomott generálkép a lakberendezési áruházból, a szülők meg általában értékelik a kölykök alkotásait.

 

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.17

Ajtók felújításának és cseréjének költségei

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet. A végén a kisebb tételekből összeáll a lakásunkra nagyjából jól elköltött 6 millió.

  • 2021.02.13

Hogyan újítsam fel a fürdőszobát egymillióból?

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet.