Nagyon olcsó és kedves ajándékötletek

Nagyon olcsó és kedves ajándékötletek

Úgy általában nem feltétlenül kell beleszakadni a karácsonyba, idén végképp összekócolódtak a szálak, így talán ideje bevezetni a karácsonyt takaréklángon.

Arra most nem térnék ki, ki mekkora társaságban karácsonyozzon, mert ezt még a virológusok, médiumok, szociológusok, pszichológusok se tudják biztosan megmondani, a politikusokat meg ebben a kérdésben végképp nem tekintem szakembernek, úgyhogy nagyjából mindenki magára van hagyva, hogy személyesen puszival ajándékozik a papával, vagy inkább oda se megy.

Ennek korrekt megoldásához őszintén, mindenkinek sok sikert kívánok.

Na de a lényeg, hogy bár a karácsonyra eddig se kellett nagy pénzeket költeni, idén lehet, hogy méginkább előtérbe kerül a megszorítós ünnep. Ennek attól még nem kell rossznak lenni, sőt, az alábbi ajándékötletekkel időt is spórolhatunk. Spórolós ajándékötleteink fejenként 1-2000 Forint körül megállnak, tehát itt nem olyan szintű tippek lesznek, hogy vedd meg a használt Gucci táskát 250 000 Forintért, mert akkor spórolsz 300 000 Forintot.

Az alábbi csoportokba tartozó ajándékok elkészítéséhez folyamatosan és rengeteg részletes leírást, tapasztalatokat és ötleteket fogunk megosztani a következő hónapokban, így feltétlenül érdemes minket követni itt, vagy a Facebookon. 

Legnagyobb segítség: az uniformizálás

Mindenki ugyanazt kapja. Ez elsőre őrültségnek tűnhet, ám például ehető ajándékoknál, saját készítésű lakberendezési tárgyaknál kiválóan működik, legfeljebb 1-2 kivétel lesz, aki nem iszik alkoholt, aki gyerek, aki nem fürdik kádban, akinek minden is szar, aki nem eszik húst, aki utálja a csípőst, nekik meg mást kell készíteni.

Másik segítség: korosztályos karácsony

Csak a gyerekek kapnak ajándékot, slussz. 

Filléres ajándékok

Egyetlen nehézségük van, ezek bizony saját kezűleg készülnek. Időben ez nem feltétlenül jelent többet, mint a csatakos vergődés december 23-án a plázában, attól még meg kell csinálni. Aki nagyon ügyetlen, talál minden kategóriában a képességeinek megfelelőt, vagy ugorjon egyből az ehető ajándékokra, mert azokhoz még főzési tudomány se kell, nagy részüknél innen oda kell átönteni dolgokat, az azért elég alap.

Ehető ajándékok

 • saját keverésű fűszersó, fűszerkeverék

 • szárított gomba csinos befőttesüvegbe csomagolva

 • birsalmasajt

 •  sóban eltett citrom és citromkrém

 • húslekvárok tartósítva

 • padlizsánkrém

Saját készítésű lakberendezési tárgyak

Ide már rengeteg kiváló tárgyat készítettünk eddig is, és még fogunk is rengeteget.

Saját készítésű ruházat, kiegészítő, ékszer

 • kötött sál, sapka az egy sima egy fordított elég alap, cserébe a kézi kötés nagyon időigényes, aki sokat tömegközlekedik, már most kezdje el

Kozmetikumok

 • szappanfőzés
 • arckrém, szájfény, testvaj házilag
 • fürdőgolyó

 

 • 2020.11.30

Karácsonyfadísz tobozból és kristályból

Tobozt az erdőből, kristályt a lomipiacrók vagy ezek online piactereiről, madzagot a rövidárusnál lehet hozzá kapni. Fájdalmasan egyszerű és csinos. 

 • 2020.11.29

Karácsonyi dekor kidobásra ítélt nippből

Fillérekért lehet lomipiacokon -látogathatók!- és azok online felületein szarvasos, őzikés nippeket vásárolni, pár darab ilyen állatka és egy fehér szóróspér segítésgével kész is az asztalon a minőségi karácsonyi hangulat! A hibás, lepattant nippek végképp filléresek és erre a hasznosításra tökéletesen megfelelnek azok is, nem kell egy hibátlan Herendit megpocsíkolni. 

 • 2020.11.27

Filléres asztali karácsonyi dekoráció tobozokból

Folyamatosan mutatjuk az ötleteket a filléres, és környezettudatos karácsonyi dekorációkra, hogy ne költsetek túl sok műanyag szemétre.