Olcsó és menő ajándékok: mécsestartók betonból

Olcsó és menő ajándékok: mécsestartók betonból

Csak egy használt papírpohár, vagy egy térkőforma, egy mécses és némi beton kell hozzá. Szakmányban le lehet belőle gyártani több tucatot egy óra alatt, és kész a kiegészítő ajándék, apróság vendégségbe, vagy apróság saját magunknak. 

Az egyszerű

Papírpohár, mécses és beton. Videós segítség is van, hogy még egyszerűbb legyen.

A bonyolultabb

Ehhez kell egy térkőforma, pár szorító és egy maradék bútorlap. Aki éppen felújít, építkezik, vagy eleve hajlamos nagyban barkácsolni, ezek nem olyan extra dolgok. A képeken a folyamat, néhány sajnos eltört felszedés közben. Fontos, hogy a formát fél nap után húzzuk le a kiöntött termékekről, és nagyon sima, csúszós felületre öntsük -pl. bútorlap-, akkor kötés után könnyen feljön. 

A mécsest leégés után ki lehet piszkálni a helyéről, és frissre cserélni.

További betonok és az öntéssel kapcsolatos alapok:

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.02.04

Miért készíts látványtervet, mielőtt megveszed a bútorokat?

Még a népesség elenyésző százalékát kitevő, térlátással és erős vizuális képzelőerővel rendelkező személyeknek is szükségük van pontos tervekre, mielőtt kiderül, az a kád, nem az a kád, és a piros csempe iszonyatosan undorítóan néz ki az egész fürdőben.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.