Olcsó és menő ajándékok: mécsestartók betonból

Olcsó és menő ajándékok: mécsestartók betonból

Csak egy használt papírpohár, vagy egy térkőforma, egy mécses és némi beton kell hozzá. Szakmányban le lehet belőle gyártani több tucatot egy óra alatt, és kész a kiegészítő ajándék, apróság vendégségbe, vagy apróság saját magunknak. 

Az egyszerű

Papírpohár, mécses és beton. Videós segítség is van, hogy még egyszerűbb legyen.

A bonyolultabb

Ehhez kell egy térkőforma, pár szorító és egy maradék bútorlap. Aki éppen felújít, építkezik, vagy eleve hajlamos nagyban barkácsolni, ezek nem olyan extra dolgok. A képeken a folyamat, néhány sajnos eltört felszedés közben. Fontos, hogy a formát fél nap után húzzuk le a kiöntött termékekről, és nagyon sima, csúszós felületre öntsük -pl. bútorlap-, akkor kötés után könnyen feljön. 

A mécsest leégés után ki lehet piszkálni a helyéről, és frissre cserélni.

További betonok és az öntéssel kapcsolatos alapok:

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.17

Ajtók felújításának és cseréjének költségei

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet. A végén a kisebb tételekből összeáll a lakásunkra nagyjából jól elköltött 6 millió.

  • 2021.02.13

Hogyan újítsam fel a fürdőszobát egymillióból?

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet.