Szexi medál kétbalkezeseknek, ajándékba, fillérekből

Szexi medál kétbalkezeseknek, ajándékba, fillérekből

Folytatjuk a csillárkristály újrahasznosító sorotatot, most egy medállal, amely elkészítése már-már kínosan egyszerű. 

A csüngőt lomipiacok, régiségkereskedések online felületein lehet beszerezni. Ehhez a medálhoz az alábbiak kellene még:

  • üveg/porcelánfesték
  • ecset
  • vékony hengerelt bőrszíj/viaszolt bőrvarrócérna 

A kristály hátát befestem, a festék használati útmutatójának megfelelően hagyom megszáradni/sütőben rögzítem. Érdemes elsősorban száradással rögzíthető festéket választani, ha nem, akkor fontos, hogy a kristályt hideg sütőbe szabad csak rakni és fokozatosan melegíteni, majd ott hagyni kihűlni, mert nem feltétlenül bírja ki a hőkezelést, és a sütőbe is egy befőttesüvegben raktam be, nehogy kárt tegyen bármiben ha pattan. Repedt, hibás kristállyal nem érdemes sütőben kísérletezni. 

A képen látható kibírta a hőkezelést (45 perc 150 C fok), ami nem garancia arra, hogy mind kibírja, szóval óvatosan a kristálysütéssel!

A lyukon átfűztem a zsinórt, csomóztam, készen van. 

 

 

 

 

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.17

Ajtók felújításának és cseréjének költségei

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet. A végén a kisebb tételekből összeáll a lakásunkra nagyjából jól elköltött 6 millió.

  • 2021.02.13

Hogyan újítsam fel a fürdőszobát egymillióból?

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet.