Látványos nyaklánc filléres csillár-alkatrészekből

Látványos nyaklánc filléres csillár-alkatrészekből

Ismét bontott csillárkristályokat vettünk alapul egy feltűnő ékszer elkészítéséhez, ami ajándék is lehet. 

Bontott csillárkristályokat régiségpiacokon, lomipiacokon és ezek online változatainál lehet olcsón vásárolni. A fekete zsinór viaszolt bőrvarró cérna, bőrkellékeseknél beszerezhető. Ha a kristályok a képen láthatóan még dróttal össze vannak kötve, az üvegeket egy csípőfogóval lehet kiszabadítani. 

Ehhez a nyaklánchoz mindkét oldalán fúrt kristály kell. Ha a kristályunk csak egy helyen fúrt, abból csüngőt lehet készíteni, arra is kitérünk, az aztán végképp egyszerű, már-már szégyen, annyira. 

 

A képeken látható nyaklánchoz a kristályok homokszórást kaptak. A nyaklánc anélkül is működik, más hatást ad szórás nélkül, simán elhagyható, úgy csillogóbb lesz, így cukorkább, finomabb. Homokszóró vállalkozások minden településen találhatók, ha ez a felületkezelt megoldás tetszik jobban.  

A rögzítéshez két zsinór kell. A két zsinórt összecsomózom, egyiket bevezetem a lyukon felül, másik a kristály alatt megy. A kristályon átérve, a másik lyukon az egyik zsinór feljön, ismét csomó és így rögzítek minden kristályt. A zsinórok vége összecsomózható, ez a nyaklánc hosszan lelógó kivitelben néz ki jól, rövidben nem annyira, meg ahhoz valami záródást is kellene intézni, azzal meg csak a nyűg van, így elég csomózni a megfelelő hosszúságban a négy zsinórt.

  • 2020.12.04

Szuper edényalátét faipari hulladékból

Nagyszerű ajándéknak is beillik ez a maradék pultlapból készített edényalátét.

  • 2020.11.30

Karácsonyfadísz tobozból és kristályból

Tobozt az erdőből, kristályt a lomipiacrók vagy ezek online piactereiről, madzagot a rövidárusnál lehet hozzá kapni. Fájdalmasan egyszerű és csinos. 

  • 2020.11.29

Karácsonyi dekor kidobásra ítélt nippből

Fillérekért lehet lomipiacokon -látogathatók!- és azok online felületein szarvasos, őzikés nippeket vásárolni, pár darab ilyen állatka és egy fehér szóróspér segítésgével kész is az asztalon a minőségi karácsonyi hangulat! A hibás, lepattant nippek végképp filléresek és erre a hasznosításra tökéletesen megfelelnek azok is, nem kell egy hibátlan Herendit megpocsíkolni.