Látványos nyaklánc filléres csillár-alkatrészekből

Látványos nyaklánc filléres csillár-alkatrészekből

Ismét bontott csillárkristályokat vettünk alapul egy feltűnő ékszer elkészítéséhez, ami ajándék is lehet. 

Bontott csillárkristályokat régiségpiacokon, lomipiacokon és ezek online változatainál lehet olcsón vásárolni. A fekete zsinór viaszolt bőrvarró cérna, bőrkellékeseknél beszerezhető. Ha a kristályok a képen láthatóan még dróttal össze vannak kötve, az üvegeket egy csípőfogóval lehet kiszabadítani. 

Ehhez a nyaklánchoz mindkét oldalán fúrt kristály kell. Ha a kristályunk csak egy helyen fúrt, abból csüngőt lehet készíteni, arra is kitérünk, az aztán végképp egyszerű, már-már szégyen, annyira. 

 

A képeken látható nyaklánchoz a kristályok homokszórást kaptak. A nyaklánc anélkül is működik, más hatást ad szórás nélkül, simán elhagyható, úgy csillogóbb lesz, így cukorkább, finomabb. Homokszóró vállalkozások minden településen találhatók, ha ez a felületkezelt megoldás tetszik jobban.  

A rögzítéshez két zsinór kell. A két zsinórt összecsomózom, egyiket bevezetem a lyukon felül, másik a kristály alatt megy. A kristályon átérve, a másik lyukon az egyik zsinór feljön, ismét csomó és így rögzítek minden kristályt. A zsinórok vége összecsomózható, ez a nyaklánc hosszan lelógó kivitelben néz ki jól, rövidben nem annyira, meg ahhoz valami záródást is kellene intézni, azzal meg csak a nyűg van, így elég csomózni a megfelelő hosszúságban a négy zsinórt.

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.17

Ajtók felújításának és cseréjének költségei

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet. A végén a kisebb tételekből összeáll a lakásunkra nagyjából jól elköltött 6 millió.

  • 2021.02.13

Hogyan újítsam fel a fürdőszobát egymillióból?

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet.