Látványos nyaklánc filléres csillár-alkatrészekből

Látványos nyaklánc filléres csillár-alkatrészekből

Ismét bontott csillárkristályokat vettünk alapul egy feltűnő ékszer elkészítéséhez, ami ajándék is lehet. 

Bontott csillárkristályokat régiségpiacokon, lomipiacokon és ezek online változatainál lehet olcsón vásárolni. A fekete zsinór viaszolt bőrvarró cérna, bőrkellékeseknél beszerezhető. Ha a kristályok a képen láthatóan még dróttal össze vannak kötve, az üvegeket egy csípőfogóval lehet kiszabadítani. 

Ehhez a nyaklánchoz mindkét oldalán fúrt kristály kell. Ha a kristályunk csak egy helyen fúrt, abból csüngőt lehet készíteni, arra is kitérünk, az aztán végképp egyszerű, már-már szégyen, annyira. 

 

A képeken látható nyaklánchoz a kristályok homokszórást kaptak. A nyaklánc anélkül is működik, más hatást ad szórás nélkül, simán elhagyható, úgy csillogóbb lesz, így cukorkább, finomabb. Homokszóró vállalkozások minden településen találhatók, ha ez a felületkezelt megoldás tetszik jobban.  

A rögzítéshez két zsinór kell. A két zsinórt összecsomózom, egyiket bevezetem a lyukon felül, másik a kristály alatt megy. A kristályon átérve, a másik lyukon az egyik zsinór feljön, ismét csomó és így rögzítek minden kristályt. A zsinórok vége összecsomózható, ez a nyaklánc hosszan lelógó kivitelben néz ki jól, rövidben nem annyira, meg ahhoz valami záródást is kellene intézni, azzal meg csak a nyűg van, így elég csomózni a megfelelő hosszúságban a négy zsinórt.

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.02.04

Miért készíts látványtervet, mielőtt megveszed a bútorokat?

Még a népesség elenyésző százalékát kitevő, térlátással és erős vizuális képzelőerővel rendelkező személyeknek is szükségük van pontos tervekre, mielőtt kiderül, az a kád, nem az a kád, és a piros csempe iszonyatosan undorítóan néz ki az egész fürdőben.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.