A színesre festett falak alapszabályai

A színesre festett falak alapszabályai

A biztonsági, világos pasztelleknél néha jobb bevállalni egy telített színt, vagy sötét árnyalatot. Félni nem kell ezektől, elég csak tervezni és betartani a szabályokat, mert a színek nagyon szigorúak tudnak lenni.

Lehet sok, ne legyen túl sok

A dekoros körökben népszerű 6:3:1 arány kiváló mankó akiknek nincs kimondottan tehetsége egy tér színeinek kiválasztásához, és a megfelelő arányok beállításához. Megbízható biztonsági pálya ezen mozogni, egy erős falszín megfelelő mennyiségének kiválasztásakor segíthet.

A három arányszám a helyiség három uralkodó színe, és ha élénk falat választunk, az -hacsak nem a szórakoztatóipar, vendéglátás számára készül a festés - ne legyen több a 6-nál, ami nagyjából azt jelenti, hogy a plafont már jobb más színűre festeni, vagy a színes falfelületet lambériával, nagy tükörrel, bútorokkal kicsinyíteni, mint itt.:

Foto: Arpa Sarian

Vagy a nyílászárók kereteivel elvenni a színből, mint itt.:

Foto: Lorraine Mojica

Ha kombináljuk, mivel? 

Az erős falszín működik egyetlen falon, vagy akár falrészleten is, akkor a többi fal, plafon színét is gondosan kell kiválasztani.

Fehér: rendkívül friss, látványos és erős kontrasztot ad.:

Foto: Ionut Vlad

A színes fallal megegyező szín pasztellben, vagy bézs, szürke: megnyugtató, finom, itt is nagyon szépen egyensúlyoz a két szürke.:

Foto: Toa Heftiba

Tégla, fa, falpanelek, színes polc

A lambériát se kell leírni, egy új lakkréteg, vagy szín csodákra képed, de a festésen kívül más lehetőségek is vannak egy fal hangsúlyossá, dinamikusabbá tételére. Például egy nagy, színes polcrendszer.:

A téglafal se szükségszerűen vörös.:

Foto: Olena Sergienko

Foto: Kaluci

Kézzel festett rusztikálás

Már itthon is vannak erre szakosodott vállalkozók, életteli falakat lehet így készíttetni, vagy aki ügyes, maga is nekifoghat. 

Lehet a plafon is a színes fal

Egyes esetekben ez kifejezetten növeli az ingatlan értékét.:

Foto: Calvin Craig

  • 2023.06.16

A Kirill pátriárka által kitüntetett Semjén magánakciója lehetett az ukrán hadifoglyok Magyarországra szállítása

Még a kormányon belül se tudtak róla mások, be is rágtak az álszent fővadászra.

  • 2023.06.11

DK: a szociáldemokratáknak választ kell adniuk a szorongásokra és bizonytalanságokra

A baloldaliaknak, a szociáldemokratáknak az a feladatuk, hogy megpróbálják újraszervezni ezeket a közösségeket, és képviseljék azokat, akiknek a hangja gyengébb ebben a világban - modta Dobrev Klára a DK szombati konferenciáján.

  • 2022.03.21

Gondoltál már arra, hogy szoba legyen a fürdő?

Felújítás, átalakítás előtt a fürdőszoba esetében egy idejében végrehajtott nézőpontváltással radikálisan eltérő hangulatú helyiséget tudunk kialakítani. A végeredmény ugyanis lehet egy kényelmes, kellemes szoba is, ahol lehet relaxálni, meditálni, fürdés közben megbeszélni, meg amit akartok, nem pedig csak egy gyorsan lezavart tisztálkodások területe. Egy-két tárgyi feltételnek sajnos teljesülnie kell egy intim és kellemes fürdő kialakításához, de ezek egy része még egy pici panelben is adott, nem kell palotában lakni.