Ötletek kis konyhára, ha nincs hely étkezőasztalra

Ötletek kis konyhára, ha nincs hely étkezőasztalra

A régi bérházakban kialakított lakások, hajdani mosókonyhák és panelek konyhái általában nem elég nagyok még egy kihúzható asztalhoz sem, ezért más megoldások után kell nézni. Mutatunk pár használható ötletet. 

Legyen az ablakpárkány az asztal

A konyhapult ablak alá folytatásával és két egyedi magasságú székkel rendkívül helytakarékosan lehet megoldani a kérdést. 

Mivel az asztal és a munkapult szabvány magassága (75 cm és 85-95 cm) nem egyezik meg, a szék ülőfelülete pedig mindig 30 centiméterrel kevesebb az asztalnál, így ebben az esetben egyedi székre lesz szükség. A nem állítható bárszékek ülőfelülete általában 90 cm magas, mivel a bárpultok szabványa 120, így bárszékből legfeljebb állíthatót, félmagasat tudunk használni, esetleg emelhető irodaszékek között lehet találni munkapulthoz jól illeszkedőt. 

Tud nagyon hangulatos is lenni:

 Foto: Andriyko Podilnyk

Itt egy egészen pici otthon egy terítéknyi pulthosszabítása:

Foto: Clay Banks

Munkapult és asztal egyben

A székprobléma megegyezik az első megoldással, 60 cm magas ülőfelületű széket nem egyszerű elsőre találni és a konyhasziget általában nem kínál helyet a lábnak, de ezeken túl az elsőnél egy picit már nagyobb konyhában jó megoldás, a konyhasziget pedig most rendkívül divatos, mellesleg mindig is kényelmes és praktikus volt. 

Foto: Tina Dawson

Ez a kikönnyített szerkezet a természetes kőburkolattal még a lábnak is hagy helyet.:

Foto: Blake Carpenter

Kényszerből kialakított amerikai konyhák esetében egy ilyen kétfunkciós konyhasziget szépen határolja a teret, elválasztja a konyhát a lakás többi részétől. 

Foto: Eddy Lee

Itt egy konyhasziget és asztal funkcióval is ellátott régi komód választja le szépen a pici konyhát. Költséghatékony és hangulatos.

Foto: Veronika Jorjobert

  • 2021.02.21

Ötletek kis konyhára, ha nincs hely étkezőasztalra

A régi bérházakban kialakított lakások, hajdani mosókonyhák és panelek konyhái általában nem elég nagyok még egy kihúzható asztalhoz sem, ezért más megoldások után kell nézni. Mutatunk pár használható ötletet. 

  • 2021.02.19

Erre elég hatmillió, ha lakásfelújításra költjük

Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból a 2021-es építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet, hogy a munkák összértéke a végén a támogatással kiegészített maximum, 6 millió forint legyen. A kivitelezőkkel igyekeztünk úgy beosztani a munkákat, hogy a végén egy komplett lakásfelújítást kapjunk. 

  • 2021.02.18

Egy misiből számlára ezt gurítja le a szobafestő

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet. A projektek összértéke a végén 6 millió forint lesz, és igyekszünk közben végigmenni egy egész lakáson, komplett lakásfelújítást imitálva.