Ötletek kis konyhára, ha nincs hely étkezőasztalra

Ötletek kis konyhára, ha nincs hely étkezőasztalra

A régi bérházakban kialakított lakások, hajdani mosókonyhák és panelek konyhái általában nem elég nagyok még egy kihúzható asztalhoz sem, ezért más megoldások után kell nézni. Mutatunk pár használható ötletet. 

Legyen az ablakpárkány az asztal

A konyhapult ablak alá folytatásával és két egyedi magasságú székkel rendkívül helytakarékosan lehet megoldani a kérdést. 

Mivel az asztal és a munkapult szabvány magassága (75 cm és 85-95 cm) nem egyezik meg, a szék ülőfelülete pedig mindig 30 centiméterrel kevesebb az asztalnál, így ebben az esetben egyedi székre lesz szükség. A nem állítható bárszékek ülőfelülete általában 90 cm magas, mivel a bárpultok szabványa 120, így bárszékből legfeljebb állíthatót, félmagasat tudunk használni, esetleg emelhető irodaszékek között lehet találni munkapulthoz jól illeszkedőt. 

Tud nagyon hangulatos is lenni:

 Foto: Andriyko Podilnyk

Itt egy egészen pici otthon egy terítéknyi pulthosszabítása:

Foto: Clay Banks

Munkapult és asztal egyben

A székprobléma megegyezik az első megoldással, 60 cm magas ülőfelületű széket nem egyszerű elsőre találni és a konyhasziget általában nem kínál helyet a lábnak, de ezeken túl az elsőnél egy picit már nagyobb konyhában jó megoldás, a konyhasziget pedig most rendkívül divatos, mellesleg mindig is kényelmes és praktikus volt. 

Foto: Tina Dawson

Ez a kikönnyített szerkezet a természetes kőburkolattal még a lábnak is hagy helyet.:

Foto: Blake Carpenter

Kényszerből kialakított amerikai konyhák esetében egy ilyen kétfunkciós konyhasziget szépen határolja a teret, elválasztja a konyhát a lakás többi részétől. 

Foto: Eddy Lee

Itt egy konyhasziget és asztal funkcióval is ellátott régi komód választja le szépen a pici konyhát. Költséghatékony és hangulatos.

Foto: Veronika Jorjobert

  • 2023.06.16

A Kirill pátriárka által kitüntetett Semjén magánakciója lehetett az ukrán hadifoglyok Magyarországra szállítása

Még a kormányon belül se tudtak róla mások, be is rágtak az álszent fővadászra.

  • 2023.06.11

DK: a szociáldemokratáknak választ kell adniuk a szorongásokra és bizonytalanságokra

A baloldaliaknak, a szociáldemokratáknak az a feladatuk, hogy megpróbálják újraszervezni ezeket a közösségeket, és képviseljék azokat, akiknek a hangja gyengébb ebben a világban - modta Dobrev Klára a DK szombati konferenciáján.

  • 2022.03.21

Gondoltál már arra, hogy szoba legyen a fürdő?

Felújítás, átalakítás előtt a fürdőszoba esetében egy idejében végrehajtott nézőpontváltással radikálisan eltérő hangulatú helyiséget tudunk kialakítani. A végeredmény ugyanis lehet egy kényelmes, kellemes szoba is, ahol lehet relaxálni, meditálni, fürdés közben megbeszélni, meg amit akartok, nem pedig csak egy gyorsan lezavart tisztálkodások területe. Egy-két tárgyi feltételnek sajnos teljesülnie kell egy intim és kellemes fürdő kialakításához, de ezek egy része még egy pici panelben is adott, nem kell palotában lakni.