Alulértékelt magyar csodák: dizájner Gránit tányér

Alulértékelt magyar csodák: dizájner Gránit tányér

Idén lett volna százéves a Budapest-Szentlőrinci Téglagyár kerámia részlege, ami később a Gránittá nőtte ki magát. 

Az 1920-ban elkezdődött mázas edény kísérletekből 1923-ra, befektetők segítégével gyár épült, ahol 1923-ban kezdték meg a próbaüzemet. A Gránit Porcelán és Kőedényárugyár Rt. nevet 1938-ban vették fel. 1948-ban államosították a gyárat, a hatvanas években készült rengeteg végzett iparművészek készítette mázas termék, majd a gyár a rendszerváltás után több részlegre szakadt, majd 2002-ben végleg bezárt. Akit bővebben érdekel a történet, a Magyar Kerámia Szövetség oldalán tud tájékozódni. 

Még rengeteg hibátlan Gránit tányér van fillérekért a piacon, az absztrakt termékeket bármelyik sokkal drágább és gagyi tucattermék megsüvegelheti. 

Egyediek, olcsók, értéktartók, fantasztikusak és még hazaiak is. Használjátok és vigyázzatok rájuk, mosogatógépbe ne rakjátok!

 

 

  • 2021.02.19

Erre elég hatmillió, ha lakásfelújításra költjük

Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból a 2021-es építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet, hogy a munkák összértéke a végén a támogatással kiegészített maximum, 6 millió forint legyen. A kivitelezőkkel igyekeztünk úgy beosztani a munkákat, hogy a végén egy komplett lakásfelújítást kapjunk. 

  • 2021.02.18

Egy misiből számlára ezt gurítja le a szobafestő

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet. A projektek összértéke a végén 6 millió forint lesz, és igyekszünk közben végigmenni egy egész lakáson, komplett lakásfelújítást imitálva. 

  • 2021.02.17

Ajtók felújításának és cseréjének költségei

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet. A végén a kisebb tételekből összeáll a lakásunkra nagyjából jól elköltött 6 millió.