Természetes dekornövény művirág helyett, ingyen!

Természetes dekornövény művirág helyett, ingyen!

A sötét helyiségek, és a növénygondozással egyáltalán nem bajlódó házigazdák is vágyhatnak egy kis organikus kesze-kuszaságra az otthonukban. 

Ilyen megmagyarázhatatlan hiányérzetek enyhítésére sokszot felmerül a művirág, ami környezettudatosság és ízlés szemponjából sem megfelelő megoldás. Egyes esetekben, és terekben jól működhet a selyemfű szeptemberben elszáradó terméstokja szárastul, amelyből egy nagy csokor még akár jól is tud mutatni űrlényszerű formáival.

A kóró ráadásul lefújható bármilyen színre, matt feketében még jobb is lehet mint természetes drapp formájában. 

 
Gyűjtés

selyemfű egy invazív gyom, gátlástalanul gyűjthető. Metszőollóval lehet a legkönnyebben elvágni a vastag, ilyenkor már elszáradt szárat. Aki évtizedek óta járja ugyanazokat a gazdag növényvilágú réteket, mezőket, maga is megtapasztalta, hogy egyre több van ebből a szemétből, egyre nagyobb, teljesen egyhangúvá pusztított foltokat szakít ki tarka-barka felületekből.

Ezért is fontos, hogyha szeditek, és van még a tokban mag, azt ne hordjátok szét, bár ötven éve számtalan ipari hasznosítási módszer létezett, most, itt, az legjobb, ha összeszeditek és elégetitek. 

Milyen környezetbe illik?
  • minimál
  • beton dizájn
  • geometrikus, egyszerű formák közé
  • ablaktalan fürdőszoba, mellékhelyiség

 

 

 

  • 2021.02.21

Ötletek kis konyhára, ha nincs hely étkezőasztalra

A régi bérházakban kialakított lakások, hajdani mosókonyhák és panelek konyhái általában nem elég nagyok még egy kihúzható asztalhoz sem, ezért más megoldások után kell nézni. Mutatunk pár használható ötletet. 

  • 2021.02.19

Erre elég hatmillió, ha lakásfelújításra költjük

Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból a 2021-es építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet, hogy a munkák összértéke a végén a támogatással kiegészített maximum, 6 millió forint legyen. A kivitelezőkkel igyekeztünk úgy beosztani a munkákat, hogy a végén egy komplett lakásfelújítást kapjunk. 

  • 2021.02.18

Egy misiből számlára ezt gurítja le a szobafestő

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet. A projektek összértéke a végén 6 millió forint lesz, és igyekszünk közben végigmenni egy egész lakáson, komplett lakásfelújítást imitálva.