Természetes dekornövény művirág helyett, ingyen!

Természetes dekornövény művirág helyett, ingyen!

A sötét helyiségek, és a növénygondozással egyáltalán nem bajlódó házigazdák is vágyhatnak egy kis organikus kesze-kuszaságra az otthonukban. 

Ilyen megmagyarázhatatlan hiányérzetek enyhítésére sokszot felmerül a művirág, ami környezettudatosság és ízlés szemponjából sem megfelelő megoldás. Egyes esetekben, és terekben jól működhet a selyemfű szeptemberben elszáradó terméstokja szárastul, amelyből egy nagy csokor még akár jól is tud mutatni űrlényszerű formáival.

A kóró ráadásul lefújható bármilyen színre, matt feketében még jobb is lehet mint természetes drapp formájában. 

 
Gyűjtés

selyemfű egy invazív gyom, gátlástalanul gyűjthető. Metszőollóval lehet a legkönnyebben elvágni a vastag, ilyenkor már elszáradt szárat. Aki évtizedek óta járja ugyanazokat a gazdag növényvilágú réteket, mezőket, maga is megtapasztalta, hogy egyre több van ebből a szemétből, egyre nagyobb, teljesen egyhangúvá pusztított foltokat szakít ki tarka-barka felületekből.

Ezért is fontos, hogyha szeditek, és van még a tokban mag, azt ne hordjátok szét, bár ötven éve számtalan ipari hasznosítási módszer létezett, most, itt, az legjobb, ha összeszeditek és elégetitek. 

Milyen környezetbe illik?
  • minimál
  • beton dizájn
  • geometrikus, egyszerű formák közé
  • ablaktalan fürdőszoba, mellékhelyiség

 

 

 

  • 2023.06.16

A Kirill pátriárka által kitüntetett Semjén magánakciója lehetett az ukrán hadifoglyok Magyarországra szállítása

Még a kormányon belül se tudtak róla mások, be is rágtak az álszent fővadászra.

  • 2023.06.11

DK: a szociáldemokratáknak választ kell adniuk a szorongásokra és bizonytalanságokra

A baloldaliaknak, a szociáldemokratáknak az a feladatuk, hogy megpróbálják újraszervezni ezeket a közösségeket, és képviseljék azokat, akiknek a hangja gyengébb ebben a világban - modta Dobrev Klára a DK szombati konferenciáján.

  • 2022.03.21

Gondoltál már arra, hogy szoba legyen a fürdő?

Felújítás, átalakítás előtt a fürdőszoba esetében egy idejében végrehajtott nézőpontváltással radikálisan eltérő hangulatú helyiséget tudunk kialakítani. A végeredmény ugyanis lehet egy kényelmes, kellemes szoba is, ahol lehet relaxálni, meditálni, fürdés közben megbeszélni, meg amit akartok, nem pedig csak egy gyorsan lezavart tisztálkodások területe. Egy-két tárgyi feltételnek sajnos teljesülnie kell egy intim és kellemes fürdő kialakításához, de ezek egy része még egy pici panelben is adott, nem kell palotában lakni.