Pink csoda a mezőről a vázába: sziki cickafark

Pink csoda a mezőről a vázába: sziki cickafark

A sziki cickafark, pláne friss virágai rendkívül szép, élénk pinkben pompáznak, a növény pedig könnyen fellelhető. 

A gyógynövényként is elismert közönséges cickafarkról már írtunk, ez itt a sziki cickafark, amely ugyan nem gyógyhatású, cserébe nagyon kedves, mutatós és tartós virág. 

A cickafark gyűjtése

A sziki cickafark neve szerint szikesedésnek indult területek növénye, ettől függetlenül fantasztikusan zöldellő legelőn és vizes, mocsaras területen is lehet vele találkozni. Mivel szára erős, illik metszőollóval vágni belőle, különben gyökérrel együtt kiszakad. 

Milyen környezetbe illik?
  • rózsaszín-zöld színe miatt szürke/fekete/fehér/sötétbarna környezetben világít
  • szép sziluettje miatt ablakba, ellenfénybe
  • modern lakásba
Illat
  • érdektelen
Tartósság
  • akár egy hét 

További dekoratív és közönséges, gyűjthető vadvirágok:

 

  • 2021.02.21

Ötletek kis konyhára, ha nincs hely étkezőasztalra

A régi bérházakban kialakított lakások, hajdani mosókonyhák és panelek konyhái általában nem elég nagyok még egy kihúzható asztalhoz sem, ezért más megoldások után kell nézni. Mutatunk pár használható ötletet. 

  • 2021.02.19

Erre elég hatmillió, ha lakásfelújításra költjük

Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból a 2021-es építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet, hogy a munkák összértéke a végén a támogatással kiegészített maximum, 6 millió forint legyen. A kivitelezőkkel igyekeztünk úgy beosztani a munkákat, hogy a végén egy komplett lakásfelújítást kapjunk. 

  • 2021.02.18

Egy misiből számlára ezt gurítja le a szobafestő

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet. A projektek összértéke a végén 6 millió forint lesz, és igyekszünk közben végigmenni egy egész lakáson, komplett lakásfelújítást imitálva.