Hogyan kell elrendezni a képeket a falon?

Hogyan kell elrendezni a képeket a falon?

Nem kell megijedni, elég egy-két dologra figyelni, hogy még jobban nézzenek ki szeretett képeink.

A teteje van egy vonalban

Feltéve, ha a képek egymás mellett, egy térben helyezkednek el, és hasonló méretűek, mert egyes esetekben lehet az aljuk is egy vonalban. Mikor melyik, de az egyik mindenképpen legyen. 

Foto: Annie Spratt

Nagy fal, nagy kép

Egy hatalmas üres fal közepén elveszik egy aránytalanul kicsi kép, oda mást kell kitalálni. A nagy képek viszont elég jól tolerálják a kis helyet.

Foto: Jennifer Latuperisa-Andresen

Sok kicsi kép együtt, az egy kép

Ha sok kis képet rendezünk egy kupacba, legyen közöttük egy rendezőelv, amelyek mentén szervezzük a rendetlenségnek látszó rendet. Ez lehet forma, színvilág, média, tematika, keret is.

Foto: Brad Rumble

Lehet látszólag teljesen véletlenszerűen is összedobálni

Akkor nagyon sok kép kell.

Foto: Jonny Caspari

A közepe legyen szemmagasságban

Ami kb 145 cm. Vagy ha hatalmas térben, bútorok fölé rakjuk, akkor a bútor felett nagyjából 20 centiméterrel legyen a kép alja, vagy felezzük a térben a hangsúlyos vízszinteseket és oda kerüljön a kép közepe. Képcsoport esetében a csoport közepe a közepe, bár kis képeket szemmagasság fölé pakolni teljesen értelmetlen, távlatból csak hatalmas képek érvényesülnek. 

Direkt fényforrás

Egy kiemelt kép fölé világítást kell kiépíteni.

Foto: Angela Bailey

Itt pedig útmutató a megfelelő képek, vagy ízléses falrarakható tárgyak kiválasztásához.

  • 2023.06.16

A Kirill pátriárka által kitüntetett Semjén magánakciója lehetett az ukrán hadifoglyok Magyarországra szállítása

Még a kormányon belül se tudtak róla mások, be is rágtak az álszent fővadászra.

  • 2023.06.11

DK: a szociáldemokratáknak választ kell adniuk a szorongásokra és bizonytalanságokra

A baloldaliaknak, a szociáldemokratáknak az a feladatuk, hogy megpróbálják újraszervezni ezeket a közösségeket, és képviseljék azokat, akiknek a hangja gyengébb ebben a világban - modta Dobrev Klára a DK szombati konferenciáján.

  • 2022.03.21

Gondoltál már arra, hogy szoba legyen a fürdő?

Felújítás, átalakítás előtt a fürdőszoba esetében egy idejében végrehajtott nézőpontváltással radikálisan eltérő hangulatú helyiséget tudunk kialakítani. A végeredmény ugyanis lehet egy kényelmes, kellemes szoba is, ahol lehet relaxálni, meditálni, fürdés közben megbeszélni, meg amit akartok, nem pedig csak egy gyorsan lezavart tisztálkodások területe. Egy-két tárgyi feltételnek sajnos teljesülnie kell egy intim és kellemes fürdő kialakításához, de ezek egy része még egy pici panelben is adott, nem kell palotában lakni.