Ötletek pici panelfürdőre

Ötletek pici panelfürdőre

Sokan próbálták, a többség pedig látott már panelfürdőt, ahol egy félszemélyes kád, egy pici mosdó és a mosógép minden helyet elfoglal az ablaktalan és alacsony belmagasságú helyiségben. Nehéz ilyen adottságokból kihozni valami jót, erre mutatunk pár ötletet, amelyek nem nélkülözik a nagyvonalúságot. A kád fölé tolt mosdó és hasonlókat inkább hagyjuk.

 
Egybenyitás a vécével

A panelekben általában a szomszéd helyiség a vécé, aránytalanul sok helyet foglalva, érdemes átgondolni, hogy az a fal és a vécécsésze mellett a hely mennyit ér. 

 

Foto: Francesca Tosolini

Mosógép takarodj, minimalizmus gyere!

A mosógépet be lehet kötni az ilyen lakásokban általában szintén nem túl szerencsés adottságú konyhában a pult alá, sokszor mégis ez jobb megoldás, mint a lehetetlenül pici fürdőben hagyni. 

Minél kevesebb a kacat, a tárgy, a felületet, teret szabdaló megoldás, a bútor, annál nagyobb marad a fürdő. Ez a fallal leválasztott zuhanyzós megoldás szép minimalista megoldást mutat, nyilván a dupla mosdóról le kell mondani.

Fotó: swabdesign

Legyen az egész egy nagy zuhanyfülke!

A kád kihajításával és egy világos burkolat teljes felületen alkalmazásával meglepően kis lyukak is nagyvonalúvá válnak. A rendezett felületű üveg zuhanyfüggöny tovább fokozza a nagyvonalúságot és a térből sem vesz el. 

 

Fotó: Jon'Nathon Stebbe

Bátraké a szerencse!

Ha a lakás elrendezése és a lakó/lakók életstílusa engedi, a kád úgy ahogy van, lábaskád formájában beköltözhet a hálóba, akár teljesen szabadon, vagy paravánnal takarva.

Egy ilyen megoldás az ingatlan értékesítésnél nem lesz jó pont, de reménytelenül kicsi egyszemélyes lakásoknál még akár jó ötlet is lehet.

Fotó: John Cameron

Világos burkolatok

Talán mondani se kell, a képeken is látszik, egy reménytelenül pici helyiség fehér, törtfehér, esetleg rendkívül világos árnyalatokban burkolható. 

 

 

 

 

 

 

  • 2021.02.21

Ötletek kis konyhára, ha nincs hely étkezőasztalra

A régi bérházakban kialakított lakások, hajdani mosókonyhák és panelek konyhái általában nem elég nagyok még egy kihúzható asztalhoz sem, ezért más megoldások után kell nézni. Mutatunk pár használható ötletet. 

  • 2021.02.19

Erre elég hatmillió, ha lakásfelújításra költjük

Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból a 2021-es építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet, hogy a munkák összértéke a végén a támogatással kiegészített maximum, 6 millió forint legyen. A kivitelezőkkel igyekeztünk úgy beosztani a munkákat, hogy a végén egy komplett lakásfelújítást kapjunk. 

  • 2021.02.18

Egy misiből számlára ezt gurítja le a szobafestő

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet. A projektek összértéke a végén 6 millió forint lesz, és igyekszünk közben végigmenni egy egész lakáson, komplett lakásfelújítást imitálva.