Ötletek pici panelfürdőre

Ötletek pici panelfürdőre

Sokan próbálták, a többség pedig látott már panelfürdőt, ahol egy félszemélyes kád, egy pici mosdó és a mosógép minden helyet elfoglal az ablaktalan és alacsony belmagasságú helyiségben. Nehéz ilyen adottságokból kihozni valami jót, erre mutatunk pár ötletet, amelyek nem nélkülözik a nagyvonalúságot. A kád fölé tolt mosdó és hasonlókat inkább hagyjuk.

 
Egybenyitás a vécével

A panelekben általában a szomszéd helyiség a vécé, aránytalanul sok helyet foglalva, érdemes átgondolni, hogy az a fal és a vécécsésze mellett a hely mennyit ér. 

 

Foto: Francesca Tosolini

Mosógép takarodj, minimalizmus gyere!

A mosógépet be lehet kötni az ilyen lakásokban általában szintén nem túl szerencsés adottságú konyhában a pult alá, sokszor mégis ez jobb megoldás, mint a lehetetlenül pici fürdőben hagyni. 

Minél kevesebb a kacat, a tárgy, a felületet, teret szabdaló megoldás, a bútor, annál nagyobb marad a fürdő. Ez a fallal leválasztott zuhanyzós megoldás szép minimalista megoldást mutat, nyilván a dupla mosdóról le kell mondani.

Fotó: swabdesign

Legyen az egész egy nagy zuhanyfülke!

A kád kihajításával és egy világos burkolat teljes felületen alkalmazásával meglepően kis lyukak is nagyvonalúvá válnak. A rendezett felületű üveg zuhanyfüggöny tovább fokozza a nagyvonalúságot és a térből sem vesz el. 

 

Fotó: Jon'Nathon Stebbe

Bátraké a szerencse!

Ha a lakás elrendezése és a lakó/lakók életstílusa engedi, a kád úgy ahogy van, lábaskád formájában beköltözhet a hálóba, akár teljesen szabadon, vagy paravánnal takarva.

Egy ilyen megoldás az ingatlan értékesítésnél nem lesz jó pont, de reménytelenül kicsi egyszemélyes lakásoknál még akár jó ötlet is lehet.

Fotó: John Cameron

Világos burkolatok

Talán mondani se kell, a képeken is látszik, egy reménytelenül pici helyiség fehér, törtfehér, esetleg rendkívül világos árnyalatokban burkolható. 

 

 

 

 

 

 

  • 2023.06.16

A Kirill pátriárka által kitüntetett Semjén magánakciója lehetett az ukrán hadifoglyok Magyarországra szállítása

Még a kormányon belül se tudtak róla mások, be is rágtak az álszent fővadászra.

  • 2023.06.11

DK: a szociáldemokratáknak választ kell adniuk a szorongásokra és bizonytalanságokra

A baloldaliaknak, a szociáldemokratáknak az a feladatuk, hogy megpróbálják újraszervezni ezeket a közösségeket, és képviseljék azokat, akiknek a hangja gyengébb ebben a világban - modta Dobrev Klára a DK szombati konferenciáján.

  • 2022.03.21

Gondoltál már arra, hogy szoba legyen a fürdő?

Felújítás, átalakítás előtt a fürdőszoba esetében egy idejében végrehajtott nézőpontváltással radikálisan eltérő hangulatú helyiséget tudunk kialakítani. A végeredmény ugyanis lehet egy kényelmes, kellemes szoba is, ahol lehet relaxálni, meditálni, fürdés közben megbeszélni, meg amit akartok, nem pedig csak egy gyorsan lezavart tisztálkodások területe. Egy-két tárgyi feltételnek sajnos teljesülnie kell egy intim és kellemes fürdő kialakításához, de ezek egy része még egy pici panelben is adott, nem kell palotában lakni.