Létezik használható gardrób félmillió alatt?

Létezik használható gardrób félmillió alatt?

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet. A végén a kisebb tételekből összeáll a lakásunkra nagyjából jól elköltött 6 millió.

Egy belépő méretű méretre készített tolóajtós gardrób félmilliónál kezdődik, egy kétfős háztartásban szükséges három, inkább négy méter széles darab a legszerényebb esetben is súrolja az egymilliót, ezért szétnéztünk, van-e ennél olcsóbb megoldás, ami jobb, mint a sarokba hányt ruhák.

Festmény, baj?

Egy szépen kivitelezett nyitott szerkezetet meg lehet úszni 150-200 000 Forintból, onnantól rajtad múlik milyen szépen pakolod ki a ruháid. Kicsit butik lesz.

Állványok, dobozok és paraván

Dupla állvány esetében nincs olyan nagy kihasználatlan tér sem, cserébe egy ilyen megoldásnak levegősebb a hatása és könnyebben mozgatható, költöztethető, szállítható.

Paravántól függően egészen olcsó is lehet, és könnyen tovább lehet belőle lépni egy gardróbszobába az elemek felhasználásával. A dupla állvány elengedhetetlen, mert a szimplával nagyon rossz a térkihasználása.:

Foto: Sonia Sanmartin

Egy hasonló szépséget lehet készíttetni is asztalossal és poszterborítással is számlára, hogy a fent említett feltételek is működésbe lépjenek.:

Nyitott gardróbváz + válaszfal

Magyarul gardróbszoba. Egy készen vásárolt nyitott gardróbváz ebben a méretben 150 000 Forint körül áll meg, egy kb. 10 m2 méretű gipszkartonfalat hasonló összegért biztosan felhúznak és lefestenek. Szép, tiszta megoldás, sokkal nagyvonalúbb egy pici gardróbszoba, mint ugyanennyiért egy beépített szekrény, a fal pedig sokkal szebb és jobban kihasználható felület, mint egy tolóajtó, ami semennyire sem az.

Foto: Goran Ivos

Antik ruhásszekrény

Akkora, amekkora, cserébe vételárral, szállítással, saját kezű rendberakással 100 000 Forint alatt meg lehet úszni és nem a legolcsóbb fautánzatú lamináltat kell évekig nézni, és így marad a legtöbb pénz a szép új fürdőre és konyhára.

Akinek van kézügyessége egészen korrekt, különleges darabokat lehet kifogni nagyon olcsón, fontos, hogy tiszta, szagtalan, egészséges legyen, ami egyáltalán nem lehetetlen küldetés és szépen öltöztethet többféle stílusú lakást.

Ezeket a bútorokat nem lehet lapra szerelni, így a szállítás mindig nyűgös és drága, ezt bele kell számolni egy antik szekrény megmentésébe, de a vételárak is ennek megfelelően szoktak alakulni. Elég sok az ingyen elvihető drabális bútor, nyilván nem a legszebbek az ilyenek, ezt például mire arról a padlásról leviszik, az nem két perc lesz.:

Az előző részek tartalmából:

 

 

 

 

 

 

  • 2023.06.16

A Kirill pátriárka által kitüntetett Semjén magánakciója lehetett az ukrán hadifoglyok Magyarországra szállítása

Még a kormányon belül se tudtak róla mások, be is rágtak az álszent fővadászra.

  • 2023.06.11

DK: a szociáldemokratáknak választ kell adniuk a szorongásokra és bizonytalanságokra

A baloldaliaknak, a szociáldemokratáknak az a feladatuk, hogy megpróbálják újraszervezni ezeket a közösségeket, és képviseljék azokat, akiknek a hangja gyengébb ebben a világban - modta Dobrev Klára a DK szombati konferenciáján.

  • 2022.03.21

Gondoltál már arra, hogy szoba legyen a fürdő?

Felújítás, átalakítás előtt a fürdőszoba esetében egy idejében végrehajtott nézőpontváltással radikálisan eltérő hangulatú helyiséget tudunk kialakítani. A végeredmény ugyanis lehet egy kényelmes, kellemes szoba is, ahol lehet relaxálni, meditálni, fürdés közben megbeszélni, meg amit akartok, nem pedig csak egy gyorsan lezavart tisztálkodások területe. Egy-két tárgyi feltételnek sajnos teljesülnie kell egy intim és kellemes fürdő kialakításához, de ezek egy része még egy pici panelben is adott, nem kell palotában lakni.