Tíz tipp, hogyan ne őrülj bele a felújításba

Tíz tipp, hogyan ne őrülj bele a felújításba

Drukkolunk. 

Tudd pontosan, mit akarsz

Pontos, utolsó szögig pontos tervek nélkül rendkívül nehéz lesz ép ésszel kibírni, és költségvetésen belül maradni. 

Tudd pontosan, mennyi pénzed van

És tervezz a kétharmadával. Akkor talán nem kell kölcsönkérni.

Ha picit is értesz hozzá, vegyél ki szabadságot és tervezd, szervezd, felügyeld a munkát

Időben tudsz reagálni a meglepetésekre és a megoldás, ha nem is lesz jó, a tiéd lesz.

Ha nem értesz hozzá, legyen egy bizalmasod, aki nem teljesen hülye a kérdésben és inkább fizesd meg őt is

Természetesen minden kivitelező szent, sajnos mégse, ezért jó, ha van egy tapasztalt embered, aki tudja mikor megy csak a szóraka a megrendelővel és mikor akar rajtad segíteni a kiviteleződ. Fogalom nélkül néha elég nehéz eldönteni és az is rendkívül rosszat tesz az idegeknek és a projektnek is, ha a jószándékú kivitelezőt gyanúsítgatod, vagy okoskodsz.

Ismerd az árakat

A környékbeli árakat, van némi szórás az ország egyes területei között.

Ne hagyd rá, mert belefáradtál

Előfordul, hogy a kivitelező a kifárasztás ősi módszerével él. Már másnap megbánod, ha azért elengedsz egy elrontott részletet, mert már tele a tököd. Később javítani nyűgösebb, drágább és lélekörlőbb.

Az alapok a legfontosabbak

Ne újítsd fel a lakást, ha a nyílászárókat, az elektromos vezetékeket és a cirkót kellene kicserélni, félúton ebbe fogsz beleőrülni, mert a rozoga alapok megbosszulják magukat és számtalan váratlan problémával fogsz szembesülni.

Ne görcsölj rá az időpontokra

Úgyse lesz kész akkor, fölösleges stresszforrás annyira akarni azt a bizonyos napot, ne is köss feszes és muszáj időpontot a felújításhoz, csak növeli a stresszt.

Számolj kényelmi költségeket

Ha nincs konyhád két hétig, vedd be költségnek, hogy két hétig nem pusztítod magad a kádban mosogatással és a sitthalmon főzéssel. Rendelj, egyetek hideget. Ha nincs mosógéped hetekig, ne a kádban hajolgass, hanem menj mosodába, moss barátoknál, nagyon sokat segít az ép elme megőrzésében.

Ne vállalj be mást

Ne szervezd az esküvőd, ne szülj, ne fogadj örökbe kiskutyát, ne utazz el, ne legyél beteg lakásfelújítás közben. Ami tervezhető, azt tényleg ne tervezd még a közelébe se, sok lesz. 

 

 

  • 2023.06.16

A Kirill pátriárka által kitüntetett Semjén magánakciója lehetett az ukrán hadifoglyok Magyarországra szállítása

Még a kormányon belül se tudtak róla mások, be is rágtak az álszent fővadászra.

  • 2023.06.11

DK: a szociáldemokratáknak választ kell adniuk a szorongásokra és bizonytalanságokra

A baloldaliaknak, a szociáldemokratáknak az a feladatuk, hogy megpróbálják újraszervezni ezeket a közösségeket, és képviseljék azokat, akiknek a hangja gyengébb ebben a világban - modta Dobrev Klára a DK szombati konferenciáján.

  • 2022.03.21

Gondoltál már arra, hogy szoba legyen a fürdő?

Felújítás, átalakítás előtt a fürdőszoba esetében egy idejében végrehajtott nézőpontváltással radikálisan eltérő hangulatú helyiséget tudunk kialakítani. A végeredmény ugyanis lehet egy kényelmes, kellemes szoba is, ahol lehet relaxálni, meditálni, fürdés közben megbeszélni, meg amit akartok, nem pedig csak egy gyorsan lezavart tisztálkodások területe. Egy-két tárgyi feltételnek sajnos teljesülnie kell egy intim és kellemes fürdő kialakításához, de ezek egy része még egy pici panelben is adott, nem kell palotában lakni.