Eszelős rakott szoknya varrása középkezdő hobbivarróknak

Eszelős rakott szoknya varrása középkezdő hobbivarróknak

Nem nehéz elkészíteni és egy látványos alapanyagot választva elég menő dizájnerholmit kaptok. 

Alapanyag

150 cm szélesből: 2 X (hossza + alja felhajtás 4 cm + dereka bevarrás 1 cm) +1 X 10 cm a derékpántnak

Testes, nehéz, akár merev szövet, bútorszövet például tökéletes. Minél mintásabb, annál jobban üt. A merev szövet azért jobb választás, mert akkor a szoknya jobban eltart, kiadja a fazont.

Bélés nincs, nincs jelentősége, és nagyban nehezíti az elkészítést. 

Szabás

A képen a lényeg. 

Eleje és háta egyforma.

A derékrész= derékbőség/2X3+2 cm

A hossza magánügy, bár ez a fazon térd alá érő hosszúságban, magassarkúval viselve működik.

Az alja a teljes anyagszélesség, ami 150 cm. A képen látszik, hogy oda szépen ki kell vezetni a derék kisebb méretét.

Fontos, hogy az alsó sarkokat ne hagyjátok meg hegyes szögben, hanem a képen, ahogy mutatom picit íveljétek fel az alját, hogy derékszöget zárjon be az oldalával, így lesz szép egyenes a szoknya alja.

Összeállítás

A elején van 4 db szembefordított hajtás, az oldalán az oldalvarrásokra 1-1 hajtás fordul rá. A szabásnak megfelelően kiszámolt méretű hajtásokat behajtogatom, gombostűvel rögzítem minden lapolásnál, nagyon pontosan. A rajzon jobbra fent látszik a hajtogatás keresztmetszete, minden hajtás pontosan a következő hajtásig ér el, összeérnek. 1 cm hosszan lehet ezeket varrattal rögzíteni, ízlés dolga, szerintem letűzve, vagy lefércelve is szépen be lehet igazítani a derékba. A hajtások elkészítése után keresztben végig levarrom 5 mm szélesen, a hajtások varrattal rögzítése megkönnyíti a derékpánt felvarrását.

Ezután az elkészítése teljes mértékben megegyezik a körszoknyával, csak ennek két oldalát kell összevarrni, nem egyet. A rejtett húzózár bevarrásához is találtok videós segítséget a körszoknyánál.

Az alját, mivel egyenes, fel lehet hajtani szegőzve és kézzel felhajtva, de látható szegővel is szép lesz, ahogy a körszoknya készült. 

A körszoknya lépésről-lépésre:

 

 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.03.20

Itt a harisnyaszezon, mutatjuk, mit vegyél fel!

Bár a harisnyák is rettenetesen drágák lettek, és ezekből esély sincs használt termékek beszerzésére, mégis ez egy költséghatékony módja a tavaszi ruhatár felfrissítésének. Az idei trendek ráadásul szépek és látványosak.