Pánttal szegés szépen, könnyen, apparát nélkül

Pánttal szegés szépen, könnyen, apparát nélkül

Szoknya, vagy nadrág derekának belseje, béleletlen zakó, blézer, szoknya belseje, vagy alja esetében is felmerül a szegőpánttal eldolgozás, ami szebb és tartósabb is a locknál. Így a legkönnyebb apparát nélkül elkészíteni.

A szegőpánt anyaga és szabása

Ha egyenes, enyhén ível az él ahova felkerül - pl. derék belül, nem körszoknya alul, oldalvarrás, - akkor nem kell ferdén szabni, bőven elég minél hosszabb, 6 cm széles csíkokat tépni vékony alapanyagból, a képen bélésselyem van.

Ha nagy íveken kell dolgozni vele -pl. környoknya alja, ujjakör- akkor 45 fokban, ferdén kell kiszabni a minél hosszabb, 6 cm széles csíkokat.

A kiszabott csíkokat hosszábban félbehajtva be kell vasalni:

Színt színére fordítva, a félbehajtott szegő nyitott szélét a munkadarab szélére helyezve, 7 mm szélesen felvarrni.:

Átvasalni a szegőt az anyag élén a hátoldalára, majd színéről a hajtáshoz lehető legközelebb, nagyon pontosan, párhuzamosan rögzíteni: 

Ilyen egyszerű. 

Aki nem akar bajlódni a szegő szabásával, vegyen készen, gyorsabb és drágább. 

 

 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.04.03

Menő tavasz turiból: trench és bomber

A tavaszi kabát értelme csekély, most pár hétig lehet benne reggel, esetleg ha hidegebb van, egész nap mutatkozni, és a további 50 hétre megy a szekrénybe. Majd ősszel lehet azon az egyetlenegy napon viselni, ami elválasztja a 20 C fokot az 5 C foktól. Így ez nem feltétlenül az a ruhadarab, amibe érdemes vagyonokat fektetni, irány a turi, ahol az idei trend velünk van.