Pánttal szegés szépen, könnyen, apparát nélkül

Pánttal szegés szépen, könnyen, apparát nélkül

Szoknya, vagy nadrág derekának belseje, béleletlen zakó, blézer, szoknya belseje, vagy alja esetében is felmerül a szegőpánttal eldolgozás, ami szebb és tartósabb is a locknál. Így a legkönnyebb apparát nélkül elkészíteni.

A szegőpánt anyaga és szabása

Ha egyenes, enyhén ível az él ahova felkerül - pl. derék belül, nem körszoknya alul, oldalvarrás, - akkor nem kell ferdén szabni, bőven elég minél hosszabb, 6 cm széles csíkokat tépni vékony alapanyagból, a képen bélésselyem van.

Ha nagy íveken kell dolgozni vele -pl. környoknya alja, ujjakör- akkor 45 fokban, ferdén kell kiszabni a minél hosszabb, 6 cm széles csíkokat.

A kiszabott csíkokat hosszábban félbehajtva be kell vasalni:

Színt színére fordítva, a félbehajtott szegő nyitott szélét a munkadarab szélére helyezve, 7 mm szélesen felvarrni.:

Átvasalni a szegőt az anyag élén a hátoldalára, majd színéről a hajtáshoz lehető legközelebb, nagyon pontosan, párhuzamosan rögzíteni: 

Ilyen egyszerű. 

Aki nem akar bajlódni a szegő szabásával, vegyen készen, gyorsabb és drágább. 

 

 

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.