Hogyan adjunk alul bőséget a magunk varrta cekkernek?

Hogyan adjunk alul bőséget a magunk varrta cekkernek?

Újra divatba jöttek az évekig használható cekkerek, és mivel ezeket maradék anyagból, levetett szoknyákból is meg lehet varrni, végigvesszük lépésről-lépésre, hogyan készül el a lehető legegyszerűbben egy ilyen szatyor. 

Szabás

Egyszerű, egy ekkora téglalapra van szükség:

cekker szélessége+2 cm X 2x (cekker mélysége+4cm)

Az alja bőség kialakítása

Tartósabb és gusztusosabb egy cekker, ha kap alul bőséget. Az alábbi technikával még plusz varratot sem igényel a művelet.

A textil hosszabbik oldalát (mélység) félbehajtom. 

Egy gombostűvel letűzöm a szélét 5 centiméterre a hajtástól.

 

A hajtást teljesen felhajtom a tűzés mellett mindkét oldalon ugyanannyira, letűzöm.

 

Ilyen a metszete:

Végigvarrom az oldalát, tisztázom az anyagot lockkal, szegővel, vagy akár sehogy, és kifordítom. 

 

 

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.