Hogyan viseljünk megfelelően húszmilliós karórát?

Hogyan viseljünk megfelelően húszmilliós karórát?

Mostanában talán több polgártársamban felmerült a kérdés, ha vajon a magánnyugdíjpénztár-einstand idején elvesztett megtakarítást fogom és ügyesen fialtatom, ma milyen órát vehetnék belőle és azt hogyan viselném a mindennapokban. Hát így.

Foto: Joshua Reddekopp

Az óra nem ordít

Aki villantani akar a milliós karórával, annak elég rossz hír, de az ing kézelőjének félig takarni kell a mindenkori karórát. Ez egy trükkös dolog, mert már a 10-15 miliméternél magasabb órák is nagyobb körméretet adnak, mint egy átlagos férfikéz, nőinél meg pláne nagyobbat, így szinte biztos, hogy csak méretre készíttetett inggel lehet ezeket szépen viselni. A konfekció ingek kézelői egyformák, és akkor vagy nem fér be az óra a kézelő alá, vagy a másik kézen túl nagy a kézelő, órához asszimetrikus kézelő szükséges.

Az óra behajlított könyök esetén természetesen látszhat, hiszen akkor egy megfelelő hosszúságú ingujj felcsúszik, de ehhez is méretre készíttetett ing szükséges. 

Az óra nem lötyög

Az óra nem fordulhat át a csuklón, megfelelő méret esetén kényelmesen, nem szorosan megáll közvetlenül az alkarcsont vége felett. Az óra nem csuklószorító, hiába keverik sokan a kettőt. Ha csuklószorítóként viselkedik, akkor nem megfelelő a méret. 

Ez az óra a helyén van:

 

Foto: Vitae London 

Ez erősen összefügg az előző tétellel, mert ha az óra a helyén van, az ing szükségszerűen ráborul. Ha rá tud borulni. 

Óra, cipő, öv szentháromság

Ezeket egymáshoz kell igazítani, ahogy a ruházatnak is harmonizálni kell az óra stílusával. Tornacipőhöz sportóra, barna bőrcipőhöz barna bőrszíj, alkalmi viselethez drágakő-berakás. 

Foto: Nordwood themes

A karkötőnek a másik kézen a helye

Az órát nem kell a bal kézen viselni, ez a jobbkezesekre érvényes. Balkezeseknek pont fordítva van. A karkötő pedig a másik, a többet használt kézen van. 

Az ékszerek és az óra anyagának harmonizálni kell, akkor is ha műanyag, vagy arany az az alapanyag. 

Foto: Tyler Nix

A kivétel

Természetesen ezeket a szabályokat figyelmen kívül lehet hagyni. Onnan tudod, hogy ezt megteheted, hogy te vagy Mick Jagger. Esetleg Keith Richards. Talán Warren Buffett.

 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.03.20

Itt a harisnyaszezon, mutatjuk, mit vegyél fel!

Bár a harisnyák is rettenetesen drágák lettek, és ezekből esély sincs használt termékek beszerzésére, mégis ez egy költséghatékony módja a tavaszi ruhatár felfrissítésének. Az idei trendek ráadásul szépek és látványosak.