Hogyan viseljük a kivágott orrú cipőt?

Hogyan viseljük a kivágott orrú cipőt?

Lassan véget ér a szandálok és flip-flopok ideje, és a zárt cipők előtt még előkerülnek a kivágott orrú darabok, amiknél nincs csinosabb. Ezeket sajnos nem annyira könnyű viselni, mint a teljesen zárt cipőket. 

A kivágás mérete

A kivágott orrú cipők egy része átgondolatlan termék, egyszerűen túl nagy a lyuk. Ha a kinézett cipő kivágásán nem éppen csak kilátszik a nagy-, és a második lábujj, ráadásul magassarkú a cipő -sajnos a laposnál is megvalósul a probléma a mozgás miatt- egyes lábformák esetében jobb elengedni a darabot. 

Akinek nem jelentősen rövidebb a második lábujja a nagynál, egy ilyen nagyobb orrlyukú cipőben sétál 10 percet és a második ujj kimászik a lyukon, akár a földre, a cipő így pedig nagyon esetlen és kényelmetlen lesz.

Minél kisebb a kivágás, annál jobban járunk vele. 

A harisnya

A kivágott orrú cipő vagányabb a zárt orrú fazonoknál, ezért gátlástalanul lehet felvenni hozzá olyan mintás, vagy csipkeharisnyát, amelyen nincs orrvarrás. A titokzoknik, testszínű és fekete sima nejlonok nem ebbe valók, rendetlenné teszik a megjelenést, hiszen most akkor vagánykodik a viselő, vagy nem? 

A körmök

Feltétlenül rövidre vágott és lehetőség szerint festett körmök passzolnak hozzá.

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.