Kézimunkások megmentője: a nagycsillámos körömlakk

Kézimunkások megmentője: a nagycsillámos körömlakk

Van, akinek a manikűrösnél készített géllak se húzza ki, sajnálja is rá a pénzt, a műköröm pedig nem az ő világa. Nekik a házi lakkozás végképp kész rémálom, mert aki az ipari gélt leamortizálja pár hét alatt, a kommersz lakkokat pár nap alatt teszi tönkre. Marad a natúr köröm, esetelg az átlátszó fény, vagy ha valamit muszáj felkenni: a csillám.

A hivatalos álláspont szerint ezeket a lakkokat telibe, több rétegben kell felhordani, hát üdvözlöm a hivatalos álláspontot, a telibe csillámos körmök fullba tolják a prolit, csak azt ne kelljen.

Szellősen, az igen, az a mi barátunk!

Melyik lakkot? 

Minél nagyobbak a csillámok, annál jobban járunk vele ebben a műfajban. Az apró csillogó port tartalmazó lakkok nem alkalmasak erre a speciális feladatra, ide a nagyobb, lehetőség szerint szögletes csillámokat tartalmazó lakkok kellenek.

Hány réteg?

Egy, legfeljebb kettő, nem kell telibe nyomni, úgyis lejön. Kár az alapozókkal, fedőkkel kínlódni annak, akinek valamiért az ipari megoldások sem elég tartósak.

Aki ügyes, mindkét rétegben csoportosítsa a köröm vége felé a csillámokat, úgyis ott kell javítgatni állandó jelleggel. 

Milyen szín?

Pink, rózsaszín, barack, törtfehér, fehér színű csillámokkal egész finom összképet lehet elérni. Amúgy meg állat.

Javítás

Ez benne a legjobb. Egyrészt az 1-2 réteg nagydarabos csillám felhordásakor akkor sincs semmi, ha nem tud valaki szépen lakkozni, mert a csillámosnak ebben a kevés réteges formában nincs pengepontos széle, másrészt simán a köröm végére lehet pöttyinteni pár cseppet amikor kopik, ezért is jobb eleve oda csoportosítani a csillámokat.

 

 

 

 

 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.03.20

Itt a harisnyaszezon, mutatjuk, mit vegyél fel!

Bár a harisnyák is rettenetesen drágák lettek, és ezekből esély sincs használt termékek beszerzésére, mégis ez egy költséghatékony módja a tavaszi ruhatár felfrissítésének. Az idei trendek ráadásul szépek és látványosak.