Látványos, strukturált sál kötés nélkül

Látványos, strukturált sál kötés nélkül

Idén a kötött a divat, és ez a sál ugyan nem kötött, sőt varrni se kell, a hatás mégis mutatós, levegős és meleg.

Alapanyag
  • 150 cm széles, egyszínű pólóanyagból 70 cm, Az anyag ne legyen bordázott és foszlós, mert akkor a sál hamar szétesik. Mintás alapanyagból készítve pedig nem érvényesül a minta. Hibás, maradék méteráru hasznosítására is alkalmas módszer.
  • szabászolló
  • nagyobb asztal, vagy a padlón is lehet vagdosni
  • kb. 2 óra alatt készül el
Elkészítés

A sál szerkezete úgy alakul ki, hogy az alapanyag felületén 5 centiméter hosszú bemetszéseket végzek párhuzamosan, egymástól 3 centiméter távolságra. A csíksorok 1 cm mélyen csússzanak egymásba.

Ezt úgy lehet a leghatékonyabban elvégezni, hogy az alapanyagot hosszában többszörösen, pontosan egymásra illeszkedő réteggekkel félbehajtogatom és egyszerre több sort ki tudok vágni. A képen látszik ahogy hajtogatva haladtam.:

Nincs több dolog vele, a szélét sem dolgoztam el, minek. 

Fontos!

Ezt a sálat jobb kézzel, finoman mosni, mosógépben biztosan tönkremegy.

Egy másik könnyen elkészíthető sál: 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.04.03

Menő tavasz turiból: trench és bomber

A tavaszi kabát értelme csekély, most pár hétig lehet benne reggel, esetleg ha hidegebb van, egész nap mutatkozni, és a további 50 hétre megy a szekrénybe. Majd ősszel lehet azon az egyetlenegy napon viselni, ami elválasztja a 20 C fokot az 5 C foktól. Így ez nem feltétlenül az a ruhadarab, amibe érdemes vagyonokat fektetni, irány a turi, ahol az idei trend velünk van.