Látványos, strukturált sál kötés nélkül

Látványos, strukturált sál kötés nélkül

Idén a kötött a divat, és ez a sál ugyan nem kötött, sőt varrni se kell, a hatás mégis mutatós, levegős és meleg.

Alapanyag
  • 150 cm széles, egyszínű pólóanyagból 70 cm, Az anyag ne legyen bordázott és foszlós, mert akkor a sál hamar szétesik. Mintás alapanyagból készítve pedig nem érvényesül a minta. Hibás, maradék méteráru hasznosítására is alkalmas módszer.
  • szabászolló
  • nagyobb asztal, vagy a padlón is lehet vagdosni
  • kb. 2 óra alatt készül el
Elkészítés

A sál szerkezete úgy alakul ki, hogy az alapanyag felületén 5 centiméter hosszú bemetszéseket végzek párhuzamosan, egymástól 3 centiméter távolságra. A csíksorok 1 cm mélyen csússzanak egymásba.

Ezt úgy lehet a leghatékonyabban elvégezni, hogy az alapanyagot hosszában többszörösen, pontosan egymásra illeszkedő réteggekkel félbehajtogatom és egyszerre több sort ki tudok vágni. A képen látszik ahogy hajtogatva haladtam.:

Nincs több dolog vele, a szélét sem dolgoztam el, minek. 

Fontos!

Ezt a sálat jobb kézzel, finoman mosni, mosógépben biztosan tönkremegy.

Egy másik könnyen elkészíthető sál: 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.

  • 2021.02.14

A minőségi ruházat ismérvei, tények és tévhitek

Az egy szezont viselt rongyok ideje lassan elmúlik, egyre többen látják be, a fast fashion olyan mértékben környezetszennyező iparág, hogy az már ciki. Viszont nem olyan könnyű felismerni a minőséget, mert attól még, hogy drága egy ruházati termék, nem biztos, hogy évtizedekig fog minket szolgálni, hiszen a fast fashion gagyik se éppen olcsók. Összeszedtük mit érdemes, és mit nem érdemes figyelni egy ruhadarabon ha hosszú távra tervezünk vele.