Kötés, belépő szint: az ujjaiddal kötött csodasál

Kötés, belépő szint: az ujjaiddal kötött csodasál

Pólófonalból látványos sálat lehet készíteni a puszta kezeinkkel, kb másfél óra, azaz egy mozifilm alatt. Mert annyira nem nehéz, hogy közben ne lehessen befogadni egy nettó katasztrófafilmet. Agyasabb alkotások alá nem ajánlott, mág elvétitek a szemet.

A pólófonal elég vastag és testes ahhoz, hogy gyorsan elkészülő, egyszerű darabokhoz jó alapanyagot adjon. Ez a sál is ebből készült, saját magam vágtam fel maradék méteráruból, de régi pólókat is fel lehet hozzá szabni.

A szabás így néz ki.:

Az így kapott, vagy megvásárolt fonalat ujjal kötöttem hosszú csíkká. Kb. 50 dkg alapanyagot használtam fel a sálhoz.

Az ujjal kötési technikáról készített videó:

Amikor elfogy az alapanyag, a fonal végét átbújtattam minden ujjamon az utolsó szembe, így nem bomlik le, és a két csík két végén keletkező két fonallal összeöltögetve a csík végét egy végtelen kígyót kaptam amit akkorára tekertem hogy a fejem éppen átférjen. Vagy lehet egyenesen a nyakra is tekerni.

Puha, meleg, látványos és olcsó.

 

 A 2021-es trendek, amiben élen jár a kötött holmi!:

 

 

 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.03.20

Itt a harisnyaszezon, mutatjuk, mit vegyél fel!

Bár a harisnyák is rettenetesen drágák lettek, és ezekből esély sincs használt termékek beszerzésére, mégis ez egy költséghatékony módja a tavaszi ruhatár felfrissítésének. Az idei trendek ráadásul szépek és látványosak.