Kötés, belépő szint: az ujjaiddal kötött csodasál

Kötés, belépő szint: az ujjaiddal kötött csodasál

Pólófonalból látványos sálat lehet készíteni a puszta kezeinkkel, kb másfél óra, azaz egy mozifilm alatt. Mert annyira nem nehéz, hogy közben ne lehessen befogadni egy nettó katasztrófafilmet. Agyasabb alkotások alá nem ajánlott, mág elvétitek a szemet.

A pólófonal elég vastag és testes ahhoz, hogy gyorsan elkészülő, egyszerű darabokhoz jó alapanyagot adjon. Ez a sál is ebből készült, saját magam vágtam fel maradék méteráruból, de régi pólókat is fel lehet hozzá szabni.

A szabás így néz ki.:

Az így kapott, vagy megvásárolt fonalat ujjal kötöttem hosszú csíkká. Kb. 50 dkg alapanyagot használtam fel a sálhoz.

Az ujjal kötési technikáról készített videó:

Amikor elfogy az alapanyag, a fonal végét átbújtattam minden ujjamon az utolsó szembe, így nem bomlik le, és a két csík két végén keletkező két fonallal összeöltögetve a csík végét egy végtelen kígyót kaptam amit akkorára tekertem hogy a fejem éppen átférjen. Vagy lehet egyenesen a nyakra is tekerni.

Puha, meleg, látványos és olcsó.

 

 A 2021-es trendek, amiben élen jár a kötött holmi!:

 

 

 

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.