Laza cicafüles sapka két varratból

Laza cicafüles sapka két varratból

Maradékból, tíz perc alatt összedobható praktikus és cuki sapka, akár gyerekeknek is.

Alapanyag

50x75 cm, ellasztikus, hurkolt, kötött alapanyag. Ennyi felnőtt fejre kell, gyerekre a fej körmérete-10% x első érték másfélszerese. Kiváló alkalom maradékok hasznosítására, vagy érdemes gyári maradékokat, hibás alapanyagokat értékesítő üzletekben vásárolni hozzá. 

 

A kivitelezéshez szükséges interlock varrógép.

Az alapanyagot hosszában színt színére fordítva összehajtom és lockkal összevarrom a két hosszabbik szélét, hogy egy hosszú csövet kapjak. 

Ez a csövet félig kifordítom, hogy a hátoldala kerüljön belülre. A hosszanti varratot középre igazítom, és a négy réteget keresztben levarrom lockkal, kifordítom, készen van. 

 

 

 

 
  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.