Percek alatt megvarrható szexi és meleg turbán

Percek alatt megvarrható szexi és meleg turbán

Bár mérsékelten valószínű, hogy nagy bulik lesznek idén télen, ebben az utcán is lehet csillogni-villogni. 

Alapanyag

1/2 méter ellasztikus, hurkolt alapanyag, lehet flitteres is

Elkészítés

A képen a minta és a méretei. Alul 2 cm szélesen felhajtom és jó esetben fedőzővel levarrom. Ha nincs fedőző, valami elasztikus és egyben tisztázó program, pl a szakaszos cikk-cakk működhet.

Félbehajtom a jelölés mentén -színt színre- és lelockkolom az ívet.

 

Az anyag összehúzásához erős cérnát (duplán vett bőrvarró) fél centis szakaszokkal végigbújtatok a lockolás tövében, összehúzom, rögzítem.

 
A csúcsdísz

Lényegében készen van, de szerintem kell rá valami, ez lehet egy régi bross is, sőt, egy csicsás régi bross telitalálat díszítésnek. Esetünkben szokás szerint egy bontott csillárról való üvegkristályt használtam, amit kézzel varrtam fel az összehúzott anyag közepére. 

Másik, még ennél is sokkal egyszerűbb fejfedő elkészítése:

 

 

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.