Percek alatt megvarrható szexi és meleg turbán

Percek alatt megvarrható szexi és meleg turbán

Bár mérsékelten valószínű, hogy nagy bulik lesznek idén télen, ebben az utcán is lehet csillogni-villogni. 

Alapanyag

1/2 méter ellasztikus, hurkolt alapanyag, lehet flitteres is

Elkészítés

A képen a minta és a méretei. Alul 2 cm szélesen felhajtom és jó esetben fedőzővel levarrom. Ha nincs fedőző, valami elasztikus és egyben tisztázó program, pl a szakaszos cikk-cakk működhet.

Félbehajtom a jelölés mentén -színt színre- és lelockkolom az ívet.

 

Az anyag összehúzásához erős cérnát (duplán vett bőrvarró) fél centis szakaszokkal végigbújtatok a lockolás tövében, összehúzom, rögzítem.

 
A csúcsdísz

Lényegében készen van, de szerintem kell rá valami, ez lehet egy régi bross is, sőt, egy csicsás régi bross telitalálat díszítésnek. Esetünkben szokás szerint egy bontott csillárról való üvegkristályt használtam, amit kézzel varrtam fel az összehúzott anyag közepére. 

Másik, még ennél is sokkal egyszerűbb fejfedő elkészítése:

 

 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.04.03

Menő tavasz turiból: trench és bomber

A tavaszi kabát értelme csekély, most pár hétig lehet benne reggel, esetleg ha hidegebb van, egész nap mutatkozni, és a további 50 hétre megy a szekrénybe. Majd ősszel lehet azon az egyetlenegy napon viselni, ami elválasztja a 20 C fokot az 5 C foktól. Így ez nem feltétlenül az a ruhadarab, amibe érdemes vagyonokat fektetni, irány a turi, ahol az idei trend velünk van.