Maradék pamut legjobb helye: zsebkendő házilag

Maradék pamut legjobb helye: zsebkendő házilag

Kellemes tapintású pamutpuplin-maradékokból könnyen lehet értékes textilzsebkendőt varrni, ami egy monogrammal kihímezve, vagy anélkül, ajándéknak se rossz. 

Alapanyag

42x42 cm méretű könnyű, finom, puha pamutszövet, ajándékba 3-5 db összeillő, vagy nem összeillő alapanyagból varrt széria.

Elkészítés

Aki igazán szépet akar, szegje körbe kézzel úgy, hogy kétszer elhajt 3 milimétert. Géppel kétszer 4 mm szélesen lehet elszegni, a sarkokban nem biztos hogy minden háztartási varrógép képes szépen kivarrni, ezért is érdemes inkább a kézi varratot választani. 

Gépi monogramhímzést varrógép szaküzletekben lehet találni, kézzel sem lehetetlen megoldani, egy hőre eltűnő tollal előírva a mintát, duplán vett varrócérnával akár azt is meg lehet próbálni. 

A kézi varrat így készül: 

 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.03.20

Itt a harisnyaszezon, mutatjuk, mit vegyél fel!

Bár a harisnyák is rettenetesen drágák lettek, és ezekből esély sincs használt termékek beszerzésére, mégis ez egy költséghatékony módja a tavaszi ruhatár felfrissítésének. Az idei trendek ráadásul szépek és látványosak.