Maradék pamut legjobb helye: zsebkendő házilag

Maradék pamut legjobb helye: zsebkendő házilag

Kellemes tapintású pamutpuplin-maradékokból könnyen lehet értékes textilzsebkendőt varrni, ami egy monogrammal kihímezve, vagy anélkül, ajándéknak se rossz. 

Alapanyag

42x42 cm méretű könnyű, finom, puha pamutszövet, ajándékba 3-5 db összeillő, vagy nem összeillő alapanyagból varrt széria.

Elkészítés

Aki igazán szépet akar, szegje körbe kézzel úgy, hogy kétszer elhajt 3 milimétert. Géppel kétszer 4 mm szélesen lehet elszegni, a sarkokban nem biztos hogy minden háztartási varrógép képes szépen kivarrni, ezért is érdemes inkább a kézi varratot választani. 

Gépi monogramhímzést varrógép szaküzletekben lehet találni, kézzel sem lehetetlen megoldani, egy hőre eltűnő tollal előírva a mintát, duplán vett varrócérnával akár azt is meg lehet próbálni. 

A kézi varrat így készül: 

 

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.