Milyen bőrövek rohadnak szét?

Milyen bőrövek rohadnak szét?

Amik nem bőrből vannak. Régen minden jobb volt rovatunk első fejezete következik, a pozdorjából készült övek. 

Nagy a sírás-rívás amikor veszünk egy kifejezetten drága, és a felirat szerint is leather övet, és elsőre semmi sem utal arra, hogy szemetet tartunk a kezünkben, majd fél év múlva a szélek elnyílnak, a termék a lyukaknál, vagy sarkainál szétreped, vagy simán irtó rondán öregszik, ahogy csak a műbőrök képesek öregedni.

Bonded leather, azaz préselt, recycling, ragasztott, vagy rostbőr

A fotón alul egy ilyen csodából készült öv keresztmetszete látható, felül pedig egy tényleg valódi, frankó, tuti, kóser, nem tudom hogyan lehet már ezt értelmesen megmondani milyen bőr, angolul full grain leather látható. Ez így volt rajta az állaton, ahogy ott van.

A bőripari hulladékot - a rostbőr elnevezés használatához elég, ha a massza 50% bőrt tartalmaz - darálják, ragasztóval elkeverve préselik, de mivel ez így még porlad, bevonják ezzel-azzal, menő dizájnt kap és egy parádés árcédulát. 

Olyan szempontból nem marhaság, hogy legalább felhasználják a szemetet, csak egy ilyen termék esetében alaposan mérlegeljétek az árat, mert:

  • A préselt bőrből készült termék előállítási költsége sokkal alacsonyabb, mint egy valódi bőr termék esetében, mert a valódi bőr szabálytalan felületű és vastagságú, sok a hulladék, rendkívül költséges kézimunka és szakértelem szabni, a préselt bőr egy egyenletes felületű és vastagságú téglalap szemétből és műanyagból, szabása robotizálható, ezért ne kerüljön már többe, mint a valódi bőr.
  • A préselt bőrből készült termék használati ideje pár hónap, egy korrekt bőr évtizedekben mérhető élettartamához képest.
A tényleg teljesen mű műbőrök

Textilbőr, műbőr, ekobőr, vegán bőr, semmi közük a valódi bőrhöz. 

 
  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.03.20

Itt a harisnyaszezon, mutatjuk, mit vegyél fel!

Bár a harisnyák is rettenetesen drágák lettek, és ezekből esély sincs használt termékek beszerzésére, mégis ez egy költséghatékony módja a tavaszi ruhatár felfrissítésének. Az idei trendek ráadásul szépek és látványosak.