Zsinórszandál házilag

Zsinórszandál házilag

Kétféle semmisincsalábamon szandál van: a gagyi és a drága. Sőt, a többségük drága és gagyi, a talpuk műanyag és büdös lesz benne a láb annak ellenére, hogy nincs rajta semmi, a tartópántok pedig szezon közepén biztosan kiszakadnak a két lábujjunk közül. Aki kicsit ügyes, készítsen magának bőrtalpú szandált.

A termék a taramurhara indiánok autógumi szandijának (huaraches) bőrtalpú utánérzése. A talpat kivághatjátok cipőtalpból és akár autógumiból is (fémszál nélküli gumi kell hozzá), az is működni fog.

 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.

  • 2021.02.13

Idei cipődivat: az otthoni, a 90-es évek legalja és a lovaglócsizma

Idén a cipők harmonizálnak a ruhákkal, úgy fogunk az utcán mászkálni, ahogy még otthon is csak a rosszabb napjainkon szoktunk. Jó hír: ha maradtak cipőink az igen ronda kilencvenes évekből, az megint divatba jön, hogy tűnt volna el örökre.