Tökéletes szalag varrása, akár övnek is

Tökéletes szalag varrása, akár övnek is

A legkezdőbb varrónők is tökéletesen el tudják készíteni ezt az övet, amely jó anyagválasztással látványos ruhadarab, vagy szép ajándék is lehet. 

Alapanyag

150 cm széles, nem túl vékony alapanyagból (ez a szélesség lesz az öv hossza és ez megfelelő is) pl. farmerszövet, gabardin, bútorszövetek: 

Az öv szélessége+varrásráhagyásx2

magyarul egy 9 cm széles öv, ami már korrekt, 20 cm alapanyagot igényel.

Elkészítés

Színt színre fordítva összevarrom a két hosszabbik oldalt, a közepén kihagyok egy kétujjnyi rést, itt fogom kifordítani.

 

A varratot szétvasalom. A szalag két végén a varratot pontosan középre helyezve levarrom a végeket. NEM VÁGOM KI A SARKOKAT!

A kihagyott lyukon keresztül kifordítom az övet, a sarkokat egy olló hegyével óvatosan kinyomkodom, kiigazítom. Óvatosan átvasalom, hogy a varrat pontosan a háta közepén fusson végig. 

A kifordítás helyénél kihagyott varrást kézzel be lehet varrni, vagy keresztben rögzíteni pár varrással, de úgy is maradhat ahogy van.  

Ez a fekete öv egy fekete-drapp mintás kabáthoz készült, számtalan kombinációs lehetőség van, az öv farmerből, vagy mintás alapanyagokból készítve egyszínű, vagy a színek harmóniája esetén akár mintás ruhákhoz is használható. 

  
Picit bátrabbaknak kimonóöv elkészítési útmutató:

 
  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.03.20

Itt a harisnyaszezon, mutatjuk, mit vegyél fel!

Bár a harisnyák is rettenetesen drágák lettek, és ezekből esély sincs használt termékek beszerzésére, mégis ez egy költséghatékony módja a tavaszi ruhatár felfrissítésének. Az idei trendek ráadásul szépek és látványosak.