Tökéletes szalag varrása, akár övnek is

Tökéletes szalag varrása, akár övnek is

A legkezdőbb varrónők is tökéletesen el tudják készíteni ezt az övet, amely jó anyagválasztással látványos ruhadarab, vagy szép ajándék is lehet. 

Alapanyag

150 cm széles, nem túl vékony alapanyagból (ez a szélesség lesz az öv hossza és ez megfelelő is) pl. farmerszövet, gabardin, bútorszövetek: 

Az öv szélessége+varrásráhagyásx2

magyarul egy 9 cm széles öv, ami már korrekt, 20 cm alapanyagot igényel.

Elkészítés

Színt színre fordítva összevarrom a két hosszabbik oldalt, a közepén kihagyok egy kétujjnyi rést, itt fogom kifordítani.

 

A varratot szétvasalom. A szalag két végén a varratot pontosan középre helyezve levarrom a végeket. NEM VÁGOM KI A SARKOKAT!

A kihagyott lyukon keresztül kifordítom az övet, a sarkokat egy olló hegyével óvatosan kinyomkodom, kiigazítom. Óvatosan átvasalom, hogy a varrat pontosan a háta közepén fusson végig. 

A kifordítás helyénél kihagyott varrást kézzel be lehet varrni, vagy keresztben rögzíteni pár varrással, de úgy is maradhat ahogy van.  

Ez a fekete öv egy fekete-drapp mintás kabáthoz készült, számtalan kombinációs lehetőség van, az öv farmerből, vagy mintás alapanyagokból készítve egyszínű, vagy a színek harmóniája esetén akár mintás ruhákhoz is használható. 

  
Picit bátrabbaknak kimonóöv elkészítési útmutató:

 
  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.

  • 2021.02.13

Idei cipődivat: az otthoni, a 90-es évek legalja és a lovaglócsizma

Idén a cipők harmonizálnak a ruhákkal, úgy fogunk az utcán mászkálni, ahogy még otthon is csak a rosszabb napjainkon szoktunk. Jó hír: ha maradtak cipőink az igen ronda kilencvenes évekből, az megint divatba jön, hogy tűnt volna el örökre.