10 tematikus filmmaraton karácsonyi punnyadáshoz

10 tematikus filmmaraton karácsonyi punnyadáshoz

Kint hideg van, a bót zárva, kaja úgyis van elég, jó, de mit nézzünk? Megunhatatlan munkákat valamilyen szempont szerint egy-egy halmazba rendező, néhol igencsak boomer hangulatú összeállításunk következik. 

A másik karácsonyi filmösszeállításunk itt olvashatod. 

Iñárritu maraton

Nála talán csak Clint Eastwood képes jobban hatni a szívekre, de Innáritu ezt kegyetlen humorral nem ellensúlyozza, nézed, fáj. Egyik személyes kedvencem a Korcs szerelmek, a szenvedély sötét oldalát Mexikóváros telített színei, és szélsőséges karakterei között bemutató film rendesen megüti a nézőt. A gyönyörűen fényképezett alkotások tartalmas időtöltést biztosítanak, és nagyon fontos, hogy a BMW kisfilmet se hagyjátok ki a maratonból, ide be is illesztjük.:

The Hire rövidfilm maraton

Ha már kitértünk rá, érdemes megnézni mind. A BMW ezredfordulós új dizájnját ünneplő kisfilmsorozatban egy szállító fizikailag, vagy érzelmileg, vagy mindenhogy rázós, egy esetben pedig rmókás megbízásait rendezték rövidfilmekbe eltérő karakterű rendezők (John Frankenheimer, Ang Lee, Wong Kar-wai, Guy Ritchie, Alejandro González Iñárritu, John Woo, Joe Carnahan, Tony Scott, Neill Blomkamp). Az egész sorozat a YouTube-on, főszerepben Clive Owen. 

Ez az egy vicces rész, de ez nagyon.:

Clint Eastwood rendezői maraton

Kegyetlen humor, pc-mentes egyenesség, és nyálmentes szívfacsarás, Clint Eastwood a Földkerekség egyik legcsodálatosabb művésze. Én mondjuk a Millió dolláros bébit az életben nem vagyok hajlandó többet megnézni, mert annyira fáj, mintha velem történne.

Peter Jackson rendezői maraton

Gyűrűk Ura, Hobbit, Mennyei teremtmények, King Kong, Komfortos mennyország és a lényeg, a Hullajó! rendezőjének munkái kitesznek egy jó napot.

Tarantino rendezői maraton

Boomereknek alap, időben sorrendbe rendezve adhat új élményt az életmű, társaságban nézni külön szórakoztató, mindenkinek lesz már emléke egyes jelenetekkel. A Death Proof ki ne maradjon!

Guy Ritchie rendezői maraton

A hülye angolok, angol hülyék vergődése mindennél szórakoztatóbb, a The Gentlemenben ezek a hülyék fantasztikus mélységekbe merülnek, Matthew McConaughey és Hugh Grant karakterei pedig fantasztikusak.

Anders Thomas Jensen rendezői maraton Hans Petter Molanddal

Morbid és kegyetlen humor némi melankóliával, nem is tudnék kedvencet választani, talán az Ádám almái, vagy a Gengszterek fogadója. A sorozathoz stílusában illik Hans Petter Moland hókotrós bosszúwesternje, az Eltűnés sorrendjében is.:

Mads Mikkelsen színészi maraton

Ha már Ádám almái, érdemes rá külön kitérni,  jó ízlésű színész, sajátos karakterébe belefért egy James Bond is, de a Sarkvidék, és Még egy kört mindenkinek különösen erősek.

Q-ügyosztály sorozat

Feltétlenül időrendben (Nyomtalanul, Fácángyilkosok, Palackposta), mert van jellemfejlődés. A kocka és kiégett nyomozó és a rendkívül magas érzelmi intelligenciával rendelkező bevándorló párosa próbál együttműködni egy zárkózott világban, sok erős humorral.

 +1 Kopps

Ha már észak, a Zsernyákok egy kihagyhatatlan cukiság.

 

 

  • 2022.11.24

Szia uram, falu 260 ezer euróért? Érdekel?

Ennyiért Budapesten egy jobb lakást lehet venni.

  • 2022.04.11

Na jó, de mi az a tojás?

Biológiaóra, gyerekek, húsvéti különkiadás.

  • 2022.03.26

Hogyan keressünk elveszett tárgyakat?

Az első és legfontosabb: ne pánikolj!