4 alapanyagból gluténmentes vacsora: gorditas

4 alapanyagból gluténmentes vacsora: gorditas

A mexikói konyha számos fogása kevéssé ismert a világon, ilyen a töltött és olajban kisütött kukoricalepény is. 

  • 1 kg masa harina (mexikói kukorcaliszt)
  • 1/2 kg töpörtyű ledarálva, megsózva
  • 1 nagy doboz tejföl
  • olaj a kisütéshez
  • csípős szósz ízlés szerint, de el is maradhat, a képen bolti tomatillo szósz van rajta

A lisztet sózom, annyi vízzel eldolgozom, hogy fogkrém állagú legyen. Diónyi gombócot formázok belőle, két fólia között 1-2 mm vastag kört lapítok belőle, a közepére rakok egy evőkanál töpörtyűt, a tetejére egy másik kukoricalapot és a széleit összenyomogatom.

Tűzforró, ujjnyi olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm, forrón tálalom tejföllel. 

Rendkívül laktató. 

 

 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.