4 alapanyagból gluténmentes vacsora: gorditas

4 alapanyagból gluténmentes vacsora: gorditas

A mexikói konyha számos fogása kevéssé ismert a világon, ilyen a töltött és olajban kisütött kukoricalepény is. 

  • 1 kg masa harina (mexikói kukorcaliszt)
  • 1/2 kg töpörtyű ledarálva, megsózva
  • 1 nagy doboz tejföl
  • olaj a kisütéshez
  • csípős szósz ízlés szerint, de el is maradhat, a képen bolti tomatillo szósz van rajta

A lisztet sózom, annyi vízzel eldolgozom, hogy fogkrém állagú legyen. Diónyi gombócot formázok belőle, két fólia között 1-2 mm vastag kört lapítok belőle, a közepére rakok egy evőkanál töpörtyűt, a tetejére egy másik kukoricalapot és a széleit összenyomogatom.

Tűzforró, ujjnyi olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm, forrón tálalom tejföllel. 

Rendkívül laktató.