4 alapanyagból gluténmentes vacsora: gorditas

4 alapanyagból gluténmentes vacsora: gorditas

A mexikói konyha számos fogása kevéssé ismert a világon, ilyen a töltött és olajban kisütött kukoricalepény is. 

  • 1 kg masa harina (mexikói kukorcaliszt)
  • 1/2 kg töpörtyű ledarálva, megsózva
  • 1 nagy doboz tejföl
  • olaj a kisütéshez
  • csípős szósz ízlés szerint, de el is maradhat, a képen bolti tomatillo szósz van rajta

A lisztet sózom, annyi vízzel eldolgozom, hogy fogkrém állagú legyen. Diónyi gombócot formázok belőle, két fólia között 1-2 mm vastag kört lapítok belőle, a közepére rakok egy evőkanál töpörtyűt, a tetejére egy másik kukoricalapot és a széleit összenyomogatom.

Tűzforró, ujjnyi olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm, forrón tálalom tejföllel. 

Rendkívül laktató. 

 

 

 

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.

  • 2022.04.06

Nem tudok és nem akarok főzni 9.: szardíniakonzerv

Sorozatunkban sorra vesszük a teljesen fogalmatlanok, és a konyhai műveletektől irtózók számára szükséges ismereteket. Tojásfőzés, rántotta, tükörtojás, tészta szósszal, virslifőzés és hasonló magasságokra számíthattok.