4 alapanyagból gluténmentes vacsora: gorditas

4 alapanyagból gluténmentes vacsora: gorditas

A mexikói konyha számos fogása kevéssé ismert a világon, ilyen a töltött és olajban kisütött kukoricalepény is. 

  • 1 kg masa harina (mexikói kukorcaliszt)
  • 1/2 kg töpörtyű ledarálva, megsózva
  • 1 nagy doboz tejföl
  • olaj a kisütéshez
  • csípős szósz ízlés szerint, de el is maradhat, a képen bolti tomatillo szósz van rajta

A lisztet sózom, annyi vízzel eldolgozom, hogy fogkrém állagú legyen. Diónyi gombócot formázok belőle, két fólia között 1-2 mm vastag kört lapítok belőle, a közepére rakok egy evőkanál töpörtyűt, a tetejére egy másik kukoricalapot és a széleit összenyomogatom.

Tűzforró, ujjnyi olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm, forrón tálalom tejföllel. 

Rendkívül laktató. 

 

 

 

  • 2021.02.27

Itt a tavasz, a tojásos nokedli ideje!

A tavasz kötelező kelléke a tojásos nokedli salátával. Mivel saláta már egész évben van, akár ezeken a kora tavaszi, napsütéses napokon is elkészíthetjük ezt a kedves komfortételt. 

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.

  • 2021.02.24

Krumplis tészta nagyon újragondolva

Burgonya, barnított vaj, tészta -lasagne, vagy lebbencs- és kész a hóvégi, szerethető és spórolós főétel.